powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

The Cranberries-ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ-ΘΕΑΤΡΟ ΒΡΑΧΩΝ

Την Τετάρτη, 14 Ιουλίου οι Cranberries θα βρεθούν ξανά μαζί στη σκηνή του Θεάτρου Βράχων – Μελίνα Μερκούρη. Φέτος άλλωστε είναι η χρονιά τους αφού πρόσφατα επανενώθηκαν μετά την επιστροφή της Dolores O'Riordan στο σχήμα. Από τα μέσα Νοεμβρίου περιόδευσαν στην Βόρεια Αμερική ενώ το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας ξεκίνησε την 1η Μαρτίου.

Όπως δήλωσε η Dolores «Αποφάσισα να ξαναενωθώ με όλα τα πρώην μέλη των Cranberries, να γράψουμε καινούρια τραγούδια και να περιοδεύσουμε ερμηνεύοντας τις μεγάλες μας επιτυχίες, αλλά και τραγούδια από τις δικές μου δουλειές. Θα χαρώ πολύ να σας δω όλους εκεί έξω!». Από τη μεριά του ο συνθέτης και κιθαρίστας, Noel Hogan είπε σε συνέντευξή του: «Τα τελευταία χρόνια, κάθε μέλος της μπάντας είχε το χρόνο να δουλέψει πάνω σε διαφορετικά projects και να μάθει πολλά βάσει αυτής του της εμπειρίας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τους Cranberries να ενώσουν όλη αυτή την εμπειρία και να προχωρήσουν μπροστά.».
Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά στις 10 Μαρτίου μέσα από το www.elevenconcerts.com και τηλεφωνικά στο 211-7300211. Η τιμή των εισιτηρίων είναι 45 Ευρώ ενώ τα 1.000 πρώτα εισιτήρια θα διατεθούν προς 40 Ευρώ.
Θυμίζουμε ότι οι Cranberries έχουν στο ενεργητικό τους τέσσερα top 20 Billboard albums, 8 hit singles και πάνω από 40.000.000 πωλήσεις δίσκων παγκοσμίως. Το «Need to Argue» ήταν ο δίσκος που καθιέρωσε τη μπάντα με επιτυχίες όπως το “Zombie,” το “Ridiculous Thoughts,” και το “Ode to My Family.” Ο δεύτερος δίσκος τους έγινε επτά φορές πλατινένιος στην Αμερική και πέντε φορές πλατινένιος στην Ευρώπη, κατακτώντας το νούμερο ένα στα charts πολλών χωρών.
Οι Cranberries είναι ένα Ιρλανδικό συγκρότημα alternative rock που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές κατά τη δεκαετία του 1990. Από το 2003 τα μέλη του συγκροτήματος ξεκίνησαν ο καθένας μία ανεξάρτητη πορεία στη μουσική σκηνή. Υπολογίζεται ότι έχουν πουλήσει περί τα 43 εκατομμύρια άλμπουμς σε όλο τον κόσμο, χωρίς να συνυπολογίζονται τα cd singles.

Ίδρυση και ακμή

Ο Noel και ο Mike Hogan, δύο αδέρφια από το Limerick ίδρυσαν το συγκρότημα με ντράμερ τον Fergal Lawler το 1990. Το συγκρότημα αρχικά ονομάστηκε The Cranberry Saw Us, δηλαδή, το cranberry μας είδε, ένα λογοπαίγνιο για το cranberry sauce. Η πρώτη φωνή τότε ήταν ένας φίλος τους, ο Niall Quinn, που είχε μία ιδιότροπη αίσθηση για να συνθέτει και να ονοματίζει τραγούδια, όπως "My Grandma drowned in a fountain in Lourdes", "I was always all ways" και "Throw Me Down A Big Stairs". Όταν αποχώρησε από το συγκρότημα, η Dolores O'Riordan, που ήταν φίλη της κοπέλας του Niall εκείνο τον καιρό και που είναι συγγενής με μία ισχυρή οικογένεια τραπεζικών, τους O' Riordans από το Cork, έκανε οντισιόν και κέρδισε τον ρόλο της πρώτης φωνής του συγκροτήματος. Γρήγορα έδειξε το στιχουργικό της ταλέντο όταν το συγκρότημα της έδωσε ένα demo μίας μελωδίας που συνέθεταν. Πήρε το demo σπίτι της και γύρισε με ένα πλήρες σετ από στίχους γι' αυτό την επόμενη μέρα. Το τραγούδι αυτό ήταν το "Linger", που λίγο καιρό αργότερα έγινε ένα από μεγαλύτερα hits του συγκροτήματος.
Το ερασιτεχνικά φτιαγμένο demo πήγε πολύ καλά τοπικά και το συγκρότημα γρήγορα μαγνητογράφησε το τραγούδι και το πούλησε σε δισκοπωλεία στην Ιρλανδία. Μετά την πώληση 300 αντιγράφων, το συγκρότημα περιέκοψε το όνομά του σε "The Cranberries" και έστειλε ακόμα ένα demo, το οποίο περιείχε αρχικές εκδόσεις των τραγουδιών "Linger" και "Dreams", σε δισκογραφικές εταιρίες στη Μεγάλη Βρετανία. Το demo το δημιούργησαν στα Xeric studios, του Pearse Gilmore, ο οποίος αργότερα έγινε και ο μάνατζερ τους. Όταν το demo δημιουργήθηκε, όλα τα μέλη του συγκροτήματος βρίσκονταν ακόμα στην εφηβεία.
Το demo κέρδισε την προσοχή τόσο του Βρετανικού τύπου όσο και των δισκογραφικών εταιριών και γρήγορα υπήρξε ένας πόλεμος διεκδίκησης από τα μεγαλύτερα ονόματα των Βρετανικών δισκογραφικών εταιριών. Τελικά, το συγκρότημα υπέγραψε με την Island Records τον οποίων το προηγούμενο διάσημο συμβόλαιο ήταν με τους U2. Οι the Cranberries πήγαν στο στούντιο με τον Gilmore για παραγωγό τους και έγραψαν το πρώτο τους single "Uncertain" (=αβέβαιος). Ο τίτλος αποδείχτηκε προφητικός, καθώς το συγκρότημα ακουγόταν "αβέβαιο" στο single, γεγονός που οδήγησε σε αρκετά αρνητικά σχόλια από τους δημοσιογράφους και ταυτόχρονα σε ένταση στις σχέσεις του γκρουπ με τον Gilmore. Πριν προγραμματίσουν το πρώτο τους άλμπουμ το 1992, οι the Cranberries ανακάλυψαν ότι ο Gilmore είχε υπογράψει μυστική συμφωνία με την Ισλανδία να βελτιώσει το στούντιο του. Οι σχέσεις μέσα συγκρότημα εντάθηκαν τόσο πολύ που έφτασαν στα πρόθυρα της διάλυσης. Αντί γι' αυτό, τελικά διέκοψαν τις σχέσεις τους με τον Gilmode, προσέλαβαν τον Geoff Travis της Rough Trade Records για μάνατζερ και τον Stephen Street, που προηγουμένως δούλευε με τους The Smiths, ως νέο τους παραγωγό.
Το πρώτο άλμπουμ των The Cranberries, Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?, εκδόθηκε την άνοιξη του 1993. Ακολούθησε το single "Dreams". Κανένα από τα δύο άλμπουμς δεν κέρδισε ιδιαίτερη προσοχή. Το ίδιο συνέβη και με το δεύτερο single "Linger", μέχρι που το συγκρότημα έκανε μία περιοδεία, προκαλώντας την προσοχή του MTV, που έβαλε το βίντεό τους. Παρόλο που τα singles
Η O'Riordan παντρεύτηκε τον μάνατζερ του συγκροτήματος για τις περιοδείες, Don Burton, σε μία τελετή με ιδιαίτερη δημοσιότητα τον Ιούλιο του 1994. Ο γάμος τους, όσο και τα βίντεο του γκρουπ, τόνιζαν την τραγουδίστρια ως το σημείο αναφοράς του συγκροτήματος. Η θέση της O'Riordan στο συγκρότημα συνέχισε να ανεβαίνει με την τελευταία έκδοση του δεύτερου άλμπουμ του συγκροτήματος, No Need to Argue. Προβάλλοντας έναν λίγο πιο βαρύ και πιο στρωτό ήχο, αλλά ακόμα με παραγωγό τον Stephen Street, ο δίσκος ξεκίνησε στο νούμερο 6 στα charts των ΗΠΑ και τελικά πωλήθηκαν όλοι οι δίσκοι που είχαν παραχθεί. Μέσα σε ένα χρόνο έγινε διπλά πλατινένιος, ανεβάζοντας στο νούμερο ένα το μοντέρνο ροκ χιτ τραγούδι "Zombie" και στο νούμερο 11 το "Ode to My Family".
Το 1995, συνέχισαν με μία περιοδεία και εξέδωσαν δύο ακόμα singles "I Can't Be With You" και"Ridiculous Thoughts". Τα δύο άλμπουμς πήγαν πολύ καλά. Έγινε διαμαντένιο στον Καναδά και στην Ελβετία και εφτά φορές πλατινένιο στις Η.Π.Α. (7 εκατομμύρια αντίτυπα πωλήθηκαν).

http://www.e-radio.gr/
http://www.wikipedia.com/
http://www.youtube.com/
http://www.cranberries.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...