powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Εξελίξεις στον "Αγγελιοφόρο"

Χθες το πρωί στην εφημερίδα «Αγγελιοφόρος» αναρτήθηκε κοινή απόφαση των σωματείων των εργαζομένων που καλούσε τα μέλη και τα μη μέλη των ενώσεων να μην υπογράψουν τις συμβάσεις που τους δόθηκαν χθες.

Να σημειώσουμε ότι οι συμβάσεις αυτές δόθηκαν έπειτα από ανακοίνωση του κυρίου Μπακατσέλου που έλεγε πως προκειμένου να μη γίνουν απολύσεις θα μειωθεί το εργάσιμο ωράριο. Οι συγκεκριμένες συμβάσεις είναι ατομικές, διάρκειας ενός έτους και περικοπή μισθού 12,5%. καταπατούν τις συλλογικές συμβάσεις και τονίζουν, παρά την αντίθετη δήλωση του Κ. Μπακατσέλου, ότι σε περίπτωση απόλυσης σε αυτό τον ένα χρόνο διάρκειας της σύμβασης η αποζημίωση θα είναι βάσει του μη περικοπτόμενου μισθού(άρα, υπογράψτε τις συμβάσεις, αλλά δεν εγγυόμαστε τη μη απόλυσή σας).
Στη διάρκεια της ημέρας, έφτασε η είδηση από την εφημερίδα «Μακεδονία», πως η διεύθυνση θα παρακρατήσει το 8% των μισθών των εργαζομένων, αλλά ως… δάνειο!!!!?!?!?!?!?! Το οποίο θα επιστραφεί κάποια στιγμή στους εργαζόμενους, βάσει συμφωνίας που θα γίνει…
Στον «Αγγελιοφόρο» στο μεταξύ, η πλειοψηφία των εργαζομένων δεν υπέγραψε τις νέες ατομικές συμβάσεις και… άκουσον άκουσον… η διοίκηση αποφάσισε να τους αντιμετωπίσει λέγοντας πως θα κάνει χρήση του νόμου Λοβέρδου…
Λέτε αύριο να ζητήσει και ο «Αγγελιοφόρος» δανεικά από τους υπαλλήλους του???
Υ.Γ.: Η Αθήνα τι λέει για όλα αυτά? Αν πέσουν οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, θα έρθει.


αναγνωστης

seleo

Δύο μεγάλα βραβεία κοινού για την CYPRUS AIRWAYS

«Είναι ασφαλώς σπουδαίο να κατακτάς την κορυφή δυο φορές! Και γίνεται ακόμα πιο σημαντικό όταν η διπλή αυτή διάκριση προέρχεται από την ψήφο προτίμησης των αναγνωστών του διάσημου και έγκυρου περιοδικού, Conde Nast traveller.

Αυτό ακριβώς συνέβη και με την CYPRUS AIRWAYS! Στη διαδικασία απονομής των Βραβείων Κοινού 2009 Conde Nast traveller, η CYPRUS AIRWAYS κατέλαβε την 1η θέση σε 2 κατηγορίες:
- Πρώτη θέση στην κατηγορία Αεροπορικές Εταιρίες Εσωτερικού, ανάμεσα σε 4 φιναλίστ
- Πρώτη θέση στην κατηγορία Αεροπορικές Εταιρίες Εσωτερικού-Εξωτερικού ανάμεσα σε 14 παγκόσμιες αεροπορικές δυνάμεις.Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, κατόρθωσε να συγκεντρώσει τα υψηλότερα ποσοστά τα ποιοτικά στοιχεία, συμμετέχοντας έτσι σε όλα τα Top 10 των παραμέτρων (Αεροπορικές Εταιρίες -Catering- Εξυπηρέτηση Δρομολογίων-Διασκέδαση Εν Ώρα Πτήσης -Προγράμματα Ανταπόδοσης Αφοσίωσης -Συνέπεια Αποδοτικότητα-Service και Προσωπικό-Γκάμα Δρομολογίων).Και βέβαια, μια τέτοια επιτυχία, δεν προκύπτει τυχαία. Είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της κοινής δέσμευσης των ανθρώπων της CYPRUS AIRWAYS. Μιας δέσμευσης που συμπυκνώνεται στη φράση «Μπορούμε ψηλότερα!».Πίσω από αυτή τη φράση βρίσκεται όλη η φιλοσοφία της CYPRUS AIRWAYS. Χάρη σ' αυτήν οδηγούμε τις υπηρεσίες μας σε νέα ύψη αποδοτικότητας, κερδίζοντας κάθε μέρα την αγάπη και την εμπιστοσύνη των επιβατών μας.Χάρη σ' αυτήν, ταξιδεύοντας στο συναρπαστικό ταξίδι του συναγωνισμού για ακόμα καλύτερες υπηρεσίες «κρατήσαμε» για το 2009, τις πρώτες θέσεις...για μας».

kathimerini

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

5 πρωτότυπα Smart


Smart Tank

Smart Monster Truck

Smart Starbug 1

Smart λιμουζίνα
Bat Smart
http://endiaferonta.com/

Επιστρέφει στην τηλεόραση ο "Τζόι" από τα "Φιλαράκια"

Ο Ματ ΛεΜπλανκ επιστρέφει στην τηλεόραση μετά από απουσία τεσσάρων ετών, σε έναν ρόλο παρόμοιο με εκείνον του "Τζόι Τριμπιάνι" από τα "Φιλαράκια" (Friends)."Αν οι τηλεθεατές θεωρούν ότι μου ταιριάζει αυτός ο χαρακτήρας, τότε κάνω καλά τη δουλειά μου", είπε στους δημοσιογράφους ο 43χρονος Ματ."Δεν το κρίνω ως αρνητικό. Το θεωρώ κομπλιμέντο", πρόσθεσε.Στην νέα τηλεοπτική κωμωδία, που είναι συμπαραγωγή του αμερικανικού δορυφορικού δικτύου Showtime και του BBC και τιτλοφορείται "Επεισόδια", υπάρχουν πολλά αστεία παρόμοια με εκείνα στα "Φιλαράκια".Οπως είπε ο Ματ, αρνήθηκε τις περισσότερες τηλεοπτικές προτάσεις μετά τα "Φιλαράκια" γιατί ύστερα από 12 χρόνια παίζοντας τον ίδιο χαρακτήρα "ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα για να περάσω λίγο χρόνο με την κόρη μου".Δέχτηκε όμως την πρόταση για τα "Επεισόδια", που θα βγουν στον αέρα τον Ιανουάριο, μετά από μία μόλις συνάντηση, κυρίως επειδή τη σειρά συνυπογράφει ένας εκ των δημιουργών του "Friends", ο Ντέιβιντ Κρέιν.
ΑΝΑ-ΜΠΑ

Στους 768.009 οι απογραφέντες δημόσιοι υπάλληλοι

Συνολικά 768.009 είναι οι απογραφέντες δημόσιοι υπάλληλοι, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασαν σήμερα οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών Γ. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου αντίστοιχα.

Οι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου (συμπεριλαμβανομένων δικαστικών και δημόσιων λειτουργών) αποτελούν το 82%, οι υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου αποτελούν το 7%, και όσοι απασχολούνται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου αποτελούν το 6%.
Οι ηλικίες των απασχολουμένων στο Δημόσιο, είναι:
* 43.743 άνω των 60 ετών,
* 168.958 μεταξύ 50 και 60,
* 258.280 μεταξύ 40 και 50,
* 205.277 μεταξύ 30 και 40,
* 86.246, μεταξύ 20 και 30,
* 4.174 κάτω των 20 ετών.
Με βάση τα πρώτα στοιχεία, που είχαν συγκεντρωθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, οι άνδρες στο δημόσιο καλύπτουν ποσοστό 54% και οι γυναίκες 46%.
Σε ποσοστό 39% οι απογραφέντες δημόσιοι υπάλληλοι είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, σε 28% Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε 9% Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, σε 9% Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.
Όπως αναφέρθηκε, τα στοιχεία είναι κατά δήλωση και κατά συνέπεια μπορεί να εμφανίζουν κάποιες διαφορές σε σχέση με τα πραγματικά. Δηλαδή, μπορεί να έχουν απογραφεί από παρανόηση, ή σκόπιμα, άνθρωποι που δεν είχαν υποχρέωση να απογραφούν (πχ συνταξιούχοι ή εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ). Επίσης, μπορεί να μην έχουν απογραφεί, από παρανόηση, λόγω προβλήματος, ή από αντίδραση, αμειβόμενοι, που είχαν την υποχρέωση να απογραφούν.
Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι θα δοθεί άλλη μία ευκαιρία σε όσους δεν μπόρεσαν να απογραφούν, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «πρέπει να αιτιολογήσουν τους λόγους ανωτέρας βίας, που δεν τους επέτρεψαν να το κάνουν».
Είπε ακόμη ότι ως τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχουν αναλυθεί, διασταυρωθεί και ελεγχθεί όλα τα στοιχεία και επανέλαβε ότι από την τρόικα δεν του έχει τεθεί θέμα κατάργησης οργανικών θέσεων και απολύσεων στο δημόσιο.
Επιπλέον, δύο υπουργοί χαρακτήρισαν την απογραφή «πρωτόγνωρη, για το κράτος, πρωτοβουλία, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μέσα σε δύο μήνες και με μηδενικό κόστος».
Πρόσθεσαν ακόμη ότι η απογραφή «θα είναι ένα πολύτιμο εργαλείο», διότι -κατά τον κ. Ραγκούση- αποτελεί «κρίσιμη ύλη για την αναδιοργάνωση του κράτους, για έναν “Καλλικράτη στο κράτος”», και -κατά τον κ. Παπακωνσταντίνου- διότι από το 2011 θα εκπληρωθεί η κυβερνητική δέσμευση για την πληρωμή όλων των δημοσίων υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών στο Δημόσιο.
ΑΔΕΔΥ: Διαψεύδονται τα περί ύπαρξης 2 εκατ. δημ. υπαλλήλων
«Οι αριθμοί διαψεύδουν μια συστηματική και χρόνια παραποίηση – διαστρέβλωση της πραγματικότητας με τα περί 1,5 – 2 ακόμη και 2,5 εκατ. Δημοσίων Υπαλλήλων», σχολιάζει η ΑΔΕΔΥ με αφορμή την παρουσίαση των στοιχείων της απογραφής.
«Αποδεικνύεται ότι τόσο σε αριθμό όσο και σε μισθολογική δαπάνη είμαστε κάτω από το Μ.Ο. της Ε.Ε.», συμπληρώνει σε σχετική ανακοίνωση και τονίζει: «Είναι ώρα από την προπαγάνδα να έρθουμε στην ουσία».
Συγκεκριμένα, η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει τα ακόλουθα:
• Στον τερματισμό της πολιτικής απαξίωσης των Δημοσίων Υπηρεσιών για τη διευκόλυνση της ιδιωτικοποίησής τους. Δηλαδή της εμπορευματοποίησης των δημοσίων και κοινωνικών αγαθών και την επιβάρυνση των πολιτών με δυσβάσταχτο κόστος για τα μείζονα και αναγκαία για αξιοπρεπή διαβίωση.
• Στη δημοκρατική αναδιοργάνωση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δημόσιας Διοίκησης, που σημαίνει, πρώτα απ’ όλα, ξερίζωμα των λογικών περί κράτους – λάφυρου, του εκάστοτε νικητή των εκλογών.
• Στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αμοιβής, εκσυγχρονισμό μέσων και διαρκή εκπαίδευση, ανανέωση δυναμικού και δυνατοτήτων, αξιοκρατία.
«Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.», καταλήγει η ανακοίνωση, «με σαφείς προτάσεις, συγκεκριμένες θέσεις και διεκδικήσεις, σταθερά επιδιώκει την αύξηση της κοινωνικής αποτελεσματικότητας των δημόσιων και κοινωνικών υπηρεσιών, τον απεγκλωβισμό από οποιαδήποτε λειτουργία ή διαδικασία που βρίσκεται στο πλέγμα ιδιωτικών, παρασιτικών ή αδιαφανών, πρακτικών ενός φθαρμένου και σε κρίση συστήματος».

http://www.naftemporiki.gr/

Ανοίγουν ΟΛΑ τα κλειστά επαγγέλματα μέχρι το τέλος του έτους

Καλό καλοκαίρι! Έτσι όπως αποχαιρετούν οι κινηματογράφοι τους σινεφίλ, αποχαιρέτησε και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τους υπουργούς του στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, ανανεώνοντας το ραντεβού της κυβέρνησης για το φθινόπωρο. Φυσικά προτού να δώσει το σύνθημα για τα μπάνια του λαού, έριξε τη ρουκέτα του: Όλα τα κλειστά επαγγέλματα θα ανοίξουν μέχρι τέλος του χρόνου.

Της Λώρας Ιωάννου

Κι εμείς που νομίζαμε πως θα μείνουμε μόνο χωρίς βενζίνη. Τελικώς κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς ψωμί, ταξί, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, φάρμακα, ενώ όσοι χτίζουν σπίτι ίσως να μείνουν στα μπετά. Όλα αυτά εφόσον οι παραπάνω επαγγελματικές τάξεις αποφασίσουν να αντιδράσουν όπως οι βυτιοφορείς, δηλαδή να τραβήξουν χειρόφρενο. Το υπουργικό συμβούλιο φαίνεται να έχει λάβει υπόψη την κακή εμπειρία της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων. Εξ ου και η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι θα πρέπει για κάθε κλειστό επάγγελμα -που έχει και διαφορετικά χαρακτηριστικά -να εκπονηθεί κοινωνικοοικονομική μελέτη, ώστε η μεταβατική περίοδος να οργανωθεί καλά, για να μην έχει επιπτώσεις στην οικονομική ζωή. Ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας απουσίαζε από το υπουργικό συμβούλιο, καθώς είχε συναντήσεις στο γραφείο του με τους απεργούς, ως εκ τούτου δεν συζητήθηκε το θέμα των μεταφορέων.
Ο πρωθυπουργός δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας. Όρισε τα κυβερνητικά στελέχη που θα τρέξουν την επιχείρηση “κλειστά επαγγέλματα” και κάλεσε έναν-έναν όλους τους υπουργούς να πάρουν πρωτοβουλία για τα κλειστά επαγγέλματα που ανήκουν στον τομέα ευθύνης τους.
Αναγκαία η επίταξη
Στο υπουργικό συμβούλιο μπορεί να μην ειπώθηκε λέξη για την επίταξη των βυτιοφόρων, καθώς έλειπε ο υπουργός Μεταφορών. Ο Γιώργος Παπανδρέου, ωστόσο, φρόντισε να στείλει τα μηνύματα που ήθελε στους απεργούς κατά τη διάρκεια του δείπνου που παραχώρησε προς τιμήν των βουλευτών που μετέχουν στο πρώτο θερινό τμήμα, λέγοντας “η επίταξη ήταν μια επιλογή που δεν ήταν ευχάριστη. Όμως ή αφήνεις την όλη ιστορία να σέρνεται με τις γνωστές επιπτώσεις ή την σταματάς”. Φρόντισε μάλιστα να στείλει μήνυμα μη ανοχής και στις άλλες επαγγελματικές ομάδες που σκέφτονται να αντιδράσουν. Το επιχείρημα του πρωθυπουργού ήταν η ομαλή λειτουργία της κοινωνίας υπέρ της εξυπηρέτησης του πολίτη: “Δεν θα αφήσουμε τη χώρα να παραλύσει. Δώσαμε στον κλάδο ό,τι μπορούσαμε και ό,τι είναι εφικτό, αλλά μέσα στο καλοκαίρι η χώρα δεν μπορεί να είναι σε περιπέτειες”.Ο πρωθυπουργός επέλεξε το τελευταίο υπουργικό συμβούλιο για να επικοινωνήσει στην κοινή γνώμη ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει το τιμόνι της χώρας και όχι η τρόικα, καθώς βλέπει ορατό τον κίνδυνο το ΠΑΣΟΚ να μείνει “άδειο κουστούμι”. “Μπορεί το μνημόνιο να έχει πτυχές που περιόρισαν τις κινήσεις μας, από την άλλη μεριά όμως αυτά τα οποία κάνουμε δεν είναι λόγω μνημονίου. Γιατί πολλές φορές είναι εύκολο είτε κι εμείς να συρθούμε είτε και η δημοσιογραφία να σύρεται σε αυτή τη λογική και να μπούμε σε μια παθητική στάση, που συνοψίζεται στην έκφραση ‘εφόσον το λέει το μνημόνιο, αυτό κάνουμε’”.
Αισιοδοξία
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έριξε άλλη μία φορά το ανάθεμα της δημοσιονομικής κρίσης και του ΔΝΤ στη ΝΔ και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα είναι αυτή που θα βγάλει τη χώρα από τη μέγγενη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Ελπίδα επιχείρησε να δώσει και στα χαμηλά κοινωνικά στρώματα, τα οποία πλήττονται από τα δυσβάσταχτα μέτρα. Τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση δίνει τη μάχη του αυτονόητου και επέμεινε στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται ο τόπος προαναγγέλλοντας νέα μέτρα μέσα στο 2011. “Έχουμε εξασφαλίσει τον χρόνο ακριβώς για να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε υποσχεθεί. Γνωρίζουμε όμως ότι και το 2011 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, μπορεί να είναι όμως και μια δημιουργική χρονιά. Να ρίξουμε βάρος στο κοινωνικό πρόγραμμα της κυβέρνησής μας με στοχευμένες πολιτικές, αλλά και μια ολόκληρη καινούργια θεώρηση γύρω από την κοινωνική πρόνοια”.Προανήγγειλε ότι το επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη ενόψει της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όπου ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης. Το υπουργικό συμβούλιο επικύρωσε και την απόφαση του διορισμού του νέου διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί παρουσίασαν τα νομοσχέδια για τη διά βίου μάθηση, την αναδιοργάνωση της σχολής δικαστών και την ιεραρχία και την εξέλιξη στις ένοπλες δυνάμεις.
Διά βίου μάθηση με τη βούλα των δήμων
Πολίτες με γνώσεις, επαγγελματίες με προσόντα. Στο δίπτυχο αυτό στηρίζεται η λογική του σχεδίου νόμου για τη διά βίου μάθηση.Για την ενεργοποίηση του στόχου αυτού δημιουργείται, όπως εξήγησε χθες στο υπουργικό συμβούλιο η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, εθνικό δίκτυο διά βίου μάθησης, στο οποίο θα μετέχουν όλοι οι φορείς που θα συμβάλλουν στη διά βίου μάθηση στη χώρα μας. Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, την ευθύνη της λειτουργίας αυτών των δομών αναλαμβάνουν οι δήμοι, ενώ, όπως είπε μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντοπούλου, οι δράσεις των φορέων του εθνικού δικτύου διά βίου μάθησης θα χρηματοδοτούνται και από τους πόρους της τοπικής αυτοδιοίκησης.Το σχέδιο νόμου προβλέπει ακόμη τη δημιουργία εθνικού οργανισμού πιστοποίησης προσόντων, ανεξάρτητου φορέα που θα πιστοποιεί τα προσόντα, δηλαδή τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες των πολιτών.


ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Μπύρα για... σεξουαλικές επιδόσεις

Για εσάς που δεν αντέχετε άλλο την κρεβατομουρμούρα κάθε φορά που θέλετε να απολαμβάνετε την μπύρα σας με τους φίλους σας, η λύση έρχεται από την Αυστρία.Συγκεκριμένα, Αυστριακοί ζυθοποιοί, πρόσθεσαν τυρί μέσα στα συστατικά της μπύρας, η οποία περιέχει λιγότερο αλκοόλ από τις κανονικές.Οι δημιουργοί, μάλιστα, ισχυρίζονται πως επιδρά πολύ θετικά και βελτιωτικά στις σεξουαλικές επιδόσεις του πότη, όσες μπύρες και αν έχει καταναλώσει.Αλλά και αυτοί που τη δοκίμασαν, λένε ότι είναι αρκετά νόστιμη και δεν έχει γεύση τυριού.«Στόχος μας ήταν να "διώξουμε" από την μπύρα τη γεύση του τυριού, αλλά να κρατήσουμε όλα τα καλά συστατικά του όπως τη λακτόζη και τις βιταμίνες» δήλωσε ο Χένρι Χόμελ, ένας από τους δημιουργούς της.Από την άλλη, ένας από τους δοκιμαστές δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος κυρίως επειδή η γυναίκα του πλέον δεν του γκρινιάζει όταν βγαίνει για μια μπύρα με τους φίλους του.
ZOUGLA

Fiat: Προς αναθεώρηση εργασιακών σχέσεων - Στη Σερβία το εργοστάσιο

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fiat, Σέρτζιο Μαρκιόνε, σε συνάντηση με τα συνδικάτα και τον υπουργό Εργασίας της Ιταλίας, Μαουρίτσιο Σακόνι, κατέστησε σαφές ότι η αυτοκινητοβιομηχανία του Τορίνου, στοχεύει στη μερική αναθεώρηση των εργασιακών σχέσεων. "Η Fiat περιμένει ένα ξεκάθαρο ``ναι`` ή ένα ``όχι`` από τα συνδικάτα. Δεν πρόκειται για απειλές, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να θέσουμε σε κίνδυνο την επιβίωση της επιχείρησής μας", τόνισε ο Μαρκιόνε. Σύμφωνα με τους παρατηρητές, το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: ή οι βιομηχανίες θα μπορέσουν να βασισθούν σε ένα νέο οργανωτικό και λειτουργικό μοντέλο, ή ο όμιλος "θα μεταναστεύσει" στο εξωτερικό. Ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει ότι το σημείο αναφοράς, για τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fiat, είναι η παραγωγική μονάδα του Πομιλιάνο, κοντά στη Νάπολη. Σύμφωνα με την νέα στρατηγική που ανακοινώθηκε από την εργοδοσία, η συγκεκριμένη βιομηχανία θα παραμένει, στο εξής, ανοικτή όλο το εικοσιτετράωρο, με μόνη προβλεπόμενη διακοπή, τις Κυριακές. Οι ετήσιες υπερωρίες αυξάνονται από τις σημερινές 40 ώρες, στις 120. Οι παύσεις, στο ωράριο εργασίας, μειώνονται: έως τώρα, ήταν δύο, είκοσι λεπτών έκαστη. Θα γίνουν τρεις, δέκα λεπτών η κάθε μία. Προβλέπονται, τέλος, περικοπές στους μισθούς όσων εργαζομένων κάνουν χρήση αναρρωτικής άδειας, για να μπορούν να παίρνουν μέρος σε διαδηλώσεις και απεργίες. Τα συνδικάτα Cisl και Uil άφησαν να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένα να δεχθούν κάποιες αλλαγές στο μέχρι τώρα καθεστώς, αλλά το κεντροαριστερό Cgil, μέσω του γραμματέα του Γκουλιέλμο Επιφάνι, κάνει σαφές ότι "πρέπει να ξαναρχίσει ένας εκτεταμένος και αναλυτικός διάλογος, για να βρεθεί λύση κοινής αποδοχής". Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ιλ Μεσατζέρο", τελικός στόχος της Fiat, είναι η γενική αναθεώρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας των εργαζομένων, η οποία λήγει το 2012. "Είμαστε η μόνη επιχείρηση έτοιμη να επενδύσει 20 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ιταλία, ποσό που αντιστοιχεί στα έκτακτα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης που μόλις εγκρίθηκαν. Τα συνδικάτα πρέπει να αποφασίσουν γρήγορα αν θέλουν να στηρίξουν το σχέδιό μας", συμπληρώνει ο Μαρκιόνε. Στο μεταξύ, η αυτοκινητοβιομηχανία του Τορίνου, έκανε γνωστό ότι το νέο της μοντέλο αυτοκινήτου, το "LO", πρόκειται να παραχθεί στη Σερβία, στην αυτοκινητοβιομηχανία του Κραγκούγεβατς, πρώην έδρα της "Ζάσταβα". Η ιταλική περιφέρεια του Πεδεμοντίου, με πρωτεύουσα το Τορίνο, ζήτησε από τη Fiat να μην υποβαθμιστούν, με τον τρόπο αυτό, οι παραγωγικές μονάδες που βρίσκονται στον ιταλικό βορρά. Στη χθεσινή συνάντηση με την κυβέρνηση, τα συνδικάτα και την τοπική αυτοδιοίκηση, ο Μαρκιόνε δεν έδειξε, όμως, διατεθειμένος να αναθεωρήσει τη στρατηγική του αυτή απόφαση.

GREEKMONEY

Βρέθηκε 157 χρόνια μετά

Καναδοί επιστήμονες εντόπισαν, μετά από 157 χρόνια, το φημισμένο βρετανικό διασωστικό πλοίο Ινβεστιγκέιτορ το οποίο είχε χαθεί στην Αρκτική ενώ επιχειρούσε να βρει τα ίχνη μιας προηγούμενης εξερευνητικής αποστολής.Αρχαιολόγοι εντόπισαν το καλοδιατηρημένο κουφάρι του πλοίου σε βάθος μόλις 11 μέτρων στο Μέρσι Μπέι του Μπανκς Άιλαντ. Χρησιμοποιώντας ηχοβολιστικές συσκευές μέσα σε διάστημα 15 λεπτών βρήκαν το σκαρί αλλά και τις σορούς τριών ναυτικών.Το Ινβεστιγκέιτορ αναζητούσε τα δυο θρυλικά πλοία του Βρετανού πλοιάρχου Τζον Φράνκλιν, τα "Τρόμος" και "Έρεβος", τα οποία είχαν αποπλεύσει το 1845 με σκοπό να εντοπίσουν το μυθικό Βορειοδυτικό Πέρασμα αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ στη βάση τους. Ο εντοπισμός του θαλάσσιου περάσματος που θα ένωνε τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό δια μέσου των πάγων της Αρκτικής είχε γίνει έμμονη ιδέα στον Φράνκλιν.Έως και πρόσφατα, μέχρι να συμβούν οι κλιματολογικές αλλαγές, το πέρασμα δεν ήταν πλωτό όμως ακόμη και σήμερα ανοίγει σπανίως.Τα πλοία Έρεβος και Τρόμος δεν βρέθηκαν ποτέ. Υπάρχουν ωστόσο ενδείξεις ότι ο Φράνκλιν προσπάθησε να οδηγήσει όσους από τους 130 άνδρες του επέζησαν και να περάσουν τους πάγους πεζοί. Ο θρύλος μάλιστα λέει ότι κάποιοι ναυτικοί για να επιβιώσουν κατέφυγαν στον καννιβαλισμό, τρώγοντας τους νεκρούς συντρόφους τους.Ο καπετάνιος του Ινβεστιγκέιτορ, Ρόμπερτ Μακλιούρ, και οι περισσότεροι από τους 60 άνδρες του πληρώματος σώθηκαν όταν το πλοίο παγιδεύτηκε στους πάγους, το 1853. Χρειάστηκε όμως να περιμένουν επί τρία χρόνια μέχρι να τους εντοπίσουν και να τους σώσουν.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Θέσεις του ΠΣΧΒ για την απελευθέρωση των απολύσεων

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Χημικών Βιομηχανίας εκφράζοντας τους χημικούς που εργάζονται στην βιομηχανία και σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία όλες τις πρωτόγνωρες εξελίξεις που αφορούν στην δέσμευση της χώρας μας από το μνημόνιο και κυρίως τα πάσης φύσεως μέτρα που επιβάλλονται με αφορμή αυτό.

Μόλις προσφάτως άλλο ένα μέτρο, δυστυχώς το ίδιο άδικο και αιφνιδιαστικό, ήρθε να προκαλέσει αναστάτωση και οργή στο σύνολο των εργαζομένων της χώρας, την ίδια στιγμή που οι τελευταίοι πληρώνουν αποκλειστικά και μόνο το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης. Σε μια χώρα που δεν υπάρχει ουσιαστικά καμιά πρόνοια κοινωνικής προστασίας για τους εργαζόμενους, η απελευθέρωση των απολύσεων, η μείωση των αποζημιώσεων στο μισό, η κατάργηση ρυθμίσεων των ΣΣΕ , η στέρηση στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας κάτω των 25 ετών της δυνατότητας να διεκδικήσουν αξιοπρεπείς μισθούς διαβίωσης, αποτελούν πρωτοφανή γεγονότα για τις εργασιακές σχέσεις, την ασφάλεια στην εργασία και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Ο ΠΣΧΒ θεωρεί υποχρέωσή του να τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης τροπολογίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε:
• Το μέτρο είναι μια έμπνευση του Υπουργείου Εργασίας, ως φαίνεται, δώρο στους εργοδότες που εδώ και πολλά χρόνια το αποζητούσαν ως ρύθμιση. Να τονισθεί όμως πως σε κανένα σημείο του κειμένου του μνημονίου δεν αναφέρεται δέσμευση για επαναρύθμιση των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τομέα.
• Είναι ευρύτερα γνωστό πως ενώ δεν υφίσταται κατ' ουσίαν χρόνος προειδοποίησης για την απόλυση, με την τροπολογία αυτή δίνεται το δικαίωμα στους εργοδότες αφενός να περικόψουν τις αποζημιώσεις στο μισό, αφετέρου να μετατρέψουν τον εργαζόμενο σε φθηνό αναλώσιμο.
• Σε μια περίοδο που το ζητούμενο είναι η ανακατανομή του πλούτου ως μόνος τρόπος να εξέλθει η χώρα από τη κρίση, κάτι που ακούστηκε και επισήμως από στόματος Πρωθυπουργού, το Υπουργείο δείχνει να ακολουθεί την παρωχημένη αντίληψη περί φθηνού εργασιακού δυναμικού, αγνοώντας (.) ότι σε όποια οικονομία εφαρμόσθηκε τέτοια στρατηγική αυτή οδηγήθηκε σε οικονομικό μαρασμό, στην μονομερή συγκέντρωση πλούτου και σε κοινωνικές ανισότητες τέτοιες που οδήγησαν σε κοινωνικές εκρήξεις με οδυνηρές συνέπειες.
• Είναι επίσης η πρώτη φορά στην ιστορία των εργασιακών σχέσεων που οι εργαζόμενοι χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, αυτούς πριν τα 25 έτη και αυτούς μετά, με τους πρώτους να μην έχουν δικαίωμα σε μισθούς Σ.Σ.Ε. Αυτοί θα βρίσκονται στην διακριτική ευχέρεια των εργοδοτών, οι οποίοι χωρίς άλλο θα τους απολύουν την επόμενη της συμπλήρωσης του ηλικιακού ορίου, για να προσλάβουν τον επόμενο κάτω των 25, και έτσι να μην καταβάλλουν ποτέ συλλογικές συμβάσεις
Εκφράζοντας έναν κλάδο που έχει συμμετάσχει και συμβάλλει τα μέγιστα στην παραγωγική διαδικασία και γνωρίζει πολύ καλά την κοινωνία της εργασίας, θεωρούμε πως τέτοιο μέτρο θα ανοίξει τους «ασκούς του Αιόλου». Σε καμία περίπτωση δε, δεν έχει να προσφέρει στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά αντίθετα, εγείρει εκ νέου κοινωνικές ανισότητες, καταστρατηγεί την - με κόπους - κατεκτημένη εργασιακή ειρήνη και δημιουργεί μια πλασματική ευημερία μέσω των αριθμών και όχι της πραγματικής οικονομίας.
Θεωρούμε πως η πολιτική ηγεσία θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε:
• Διορθωτικές κινήσεις τέτοιες που να άρουν την καταστροφική τροπολογία.
• Να εξασφαλίσει συνθήκες τέτοιες που η εργασία να πάρει την θέση που της αξίζει στο κοινωνικό γίγνεσθαι : να αποτελεί βασικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου για αξιοπρεπή διαβίωση.
Σε διαφορετική περίπτωση πολύ φοβόμαστε πως όλες οι θυσίες που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι του τόπου θα αποβούν για μια ακόμα φορά άκαρπες.


Ξενοφών Καραγεωργίου, τέως Διοικητής Γεν. Νοσοκομείου Θηβών

H Rihanna σε ταινία επιστημονικής φαντασίας.

H 22χρονη τραγουδίστρια είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο ότι θα ήθελε πολύ να ασχοληθεί και με την υποκριτική, μόλις θα ολοκλήρωνε την περιοδεία της.Όπερ και εγένετο. Η γνωστή star του R&B Rihanna πρόκειται να παίξει σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, στην οποία ένας πολεμικός στόλος προστατεύει τη Γη από εξωγήινους εισβολείς. Η ταινία έχει τίτλο ‘Battleship’ και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Peter Berg, ενώ ήδη έχουν επιβεβαιωθεί και τα ονόματα των ηθοποιών Alexander Skarsgard (True Blood ) και Taylor Kitsch οι οποίοι συμμετέχουν στην ταινία. Παρόλο που η Rihanna ανακοίνωσε και τη δική της συμμετοχή στην ταινία, δεν έχει ωστόσο αποκαλύψει ποιο ρόλο θα παίξει.Η Rihanna είχε κάνει το ντεμπούτο της σαν ηθοποιός το 2007 στην ταινία ‘Bring It On: All Or Nothing’ που κυκλοφόρησε σε DVD και πέρσι εμφανίστηκε σε ένα από τα περίφημα σκετς του Saturday Night Live.Σύμφωνα με το Variety, η ταινία ‘Battleship’ βασίζεται σε ένα παιχνίδι με το ίδιο όνομα και αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Μάιο του 2012.

AVOPOLIS

Χωρίς εκπαιδευτικούς

Με λιγότερους καθηγητές και δασκάλους και την απειλή να παραμείνουν χιλιάδες σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, αναμένεται να ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά, ενώ στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία των προσλήψεων εκπαιδευτικών μετά την ανάρτηση από το υπουργείο Παιδείας των πινάκων αναπληρωτών την Παρασκευή που μας πέρασε.

Φέτος, όσον αφορά τους μόνιμους διορισμούς, το υπουργείο δήλωσε ότι θα διοριστούν περίπου 3.000 εκπαιδευτικοί, ενώ άλλοι 3.000 θα προσληφθούν τη σχολική χρονιά 2011-12. Επίσης, φέτος αναμένεται να προσληφθούν περίπου 4.000 αναπληρωτές, δηλαδή περίπου 7.000 λιγότεροι από πέρσι.Το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται αντιμέτωπο με την αποχώρηση περίπου 10.000 εκπαιδευτικών που έχουν καταθέσει αιτήσεις για συνταξιοδότηση. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα γίνουν φέτος (και τη σχολική χρονιά 2011-12) σε ποσοστό 60% από τους ισχύοντες πίνακες διοριστέων εκπαιδευτικών του ΑΣΕΠ και σε ποσοστό 40% από τους ενιαίους πίνακες προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πραγματική προϋπηρεσία.
Με πέντε μέτρα έκτακτης ανάγκης θα επιχειρήσει το υπουργείο Παιδείας να καλύψει τα κενά που θα δημιουργηθούν από το γεγονός της μεγάλης μείωσης μονίμων, αλλά ιδιαίτερα αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών:
*Δείχνει τον δρόμο της επιστροφής στα σχολεία σε 5.000 εκπαιδευτικούς που μέχρι πέρσι τους χρησιμοποιούσε για να καλύπτει πραγματικές ή πλασματικές ανάγκες σε διάφορους φορείς του υπουργείου, όπως την Κεντρική Υπηρεσία, τις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Εκπαίδευσης, τον ΟΕΕΚ, την Ακαδημία Αθηνών, τις Βιβλιοθήκες, τα Πανεπιστήμια κ.λπ. Μαζί τους και αρκετές εκατοντάδες που επιστρέφουν αναγκαστικά από σχολεία του εξωτερικού.
*Ο δεύτερος τρόπος είναι η συγκρότηση τμημάτων με πάνω από 25 μαθητές στην τάξη. Η πλειονότητα των σχολείων σήμερα λειτουργεί με τμήματα που έχουν 22-25 μαθητές, οπότε είναι σίγουρο ότι με τη νέα διάταξη σε κάποια σχολεία θα γίνει συγχώνευση τμημάτων με συνέπεια την εξοικονόμηση εκπαιδευτικών.
*Ο τρίτος τρόπος είναι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών. Για την κάλυψη των ωρών του προγράμματος μπορεί να ανατεθεί προαιρετική υπερωριακή διδασκαλία μέχρι πέντε ώρες την εβδομάδα σε εκπαιδευτικούς του ίδιου σχολείου με απόφαση του συλλόγου των διδασκόντων και σε εκπαιδευτικούς άλλου σχολείου με απόφαση του περιφερειακού υπηρεσιακού συμβουλίου.
*Με την καθιέρωση δεύτερης ειδικότητας του εκπαιδευτικού (π.χ. ένας κοινωνιολόγος που έχει και πτυχίο Φιλολογίας να παίρνει ως δεύτερη ανάθεση φιλολογικά μαθήματα).
*Με μετακινήσεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια (π.χ. καθηγητές ειδικοτήτων).

http://iek-iek.blogspot.com/

Η νέα ταινία του David Schwimmer

Η ταινία "Trust", την σκηνοθεσία της οποίας υπογράφει ο David Schwimmer θα κάνει πρεμιέρα στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η ταινία γυρίστηκε τον περασμένο χρόνο στο Μίσιγκαν και είναι η δεύτερη ταινία την οποία σκηνοθετεί ο David Schwimmer, ο οποίος έγινε γνωστός από την τηλεοπτική σειρά "Friends". Στο "Trust" πρωταγωνιστούν οι Clive Owen, Catherine Keener και Viola Davis.
Ο David Schwimmer το 2007 σκηνοθέτησε την ταινία "Run, Fatboy, Run", στην οποία πρωταγωνίστησαν οι: Simon Pegg, Thandie Newton και Hank Azaria.
Ο διάσημος ηθοποιός έχει σκηνοθετήσει και αρκετά τηλεοπτικά project.

http://www.in2life.gr/

Top 10: Τα 10 μεγαλύτερα γιοτ στον κόσμο

Aρ. 10 : Alexander
Αν και κατασκευάστηκε το 1965, η θαλαμηγός Alexander της οικογένειας Λάτση, μπαίνει στην πρώτη δεκάδα με τα 122 μέτρα που διαθέτει. Μπορεί να υποδεχτεί 80 καλεσμένους, πιάνει 16 κόμβους και φημίζεται για τις ανέσεις της. Αποτελεί ιδανική επιλογή είτε πρόκειται για οικογένειες, είτε για ομάδες ανθρώπων.Διαθέτει 40 καμπίνες και 14 σουίτες, που όλες έχουν από δύο διπλές κρεβατοκάμαρες. Τα 57 μέλη του πληρώματος έχουν επιφορτιστεί με το να ικανοποιούν όλες τις επιθυμίες των ταξιδιωτών, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στην ντισκοτέκ που διαθέτει η θαλαμηγός, στον κινηματογράφο 27 θέσεων, τον πολυχώρο για παιδιά και στον ειδικό χώρο για προγράμματα ομορφιάς. Ένα μικρό νοσοκομείο για παν ενδεχόμενο, όπως επίσης και ένα άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο, βρίσκονται στον βασικό εξοπλισμό του «Αλέξανδρου».
Τώρα πια ο Αλέξανδρος αξιοποιείται για κρουαζιέρες πολυτελείας στην Ανατολική Μεσόγειο, άρα αρκετά συχνά το βλέπουμε και στα ελληνικά λιμάνια. Εκτός όμως από τα δικά μας λιμάνια, πιάνει ακόμα στις ακτές της Ριβιέρας, στην Σικελία, στην Κορσική, στην Σαρδηνία, στις ακτές της Ισπανίας και στις Βαλεαρίδες νήσους.

Aρ. 9 : Octopus

Το Octopus ναυπηγήθηκε το 2003 και έχει μήκος 126 μέτρα. Ανακαινίστηκε μόλις το 2008 και μπορεί, τώρα πια, να πιάνει 20 κόμβους. Διαθέτει 41 σουίτες και μπορεί να υποδεχτεί πάνω από 26 καλεσμένους. Το 57μελές πλήρωμα καλύπτει όλες τις ανάγκες των πελατών.

Για τον ιδιοκτήτη του, τον Paul Allen, συνιδρυτή της Microsoft για τους μη γνωρίζοντες, το συνολικό κόστος συντήρησης των 200 εκατ. δολαρίων ετησίως είναι μάλλον υποφερτό. Το Octopus είναι φημισμένο για τις διασημότητες που έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς, όπως και για τους αρχηγούς κρατών που έχει υποδεχτεί.

Aρ. 8 : Al Mirqab


Aρ. 7 : Savarona

Η θαλαμηγός Savarona παραπέμπει σε μια άλλη εποχή. Κατασκευάστηκε το 1931 και, παρά το γεγονός ότι σχεδόν καταστράφηκε το 1979 από πυρκαγιά, εντούτοις έχει διατηρήσει όλα εκείνα τα στοιχεία της εποχής από την οποία προέρχεται. Ουσιαστικά επέστρεψε στις θάλασσες μόλις το 1982 και θεωρείται κλασικό του είδους. Αγγίζει τα 136 μέτρα μήκος και μπορεί να φιλοξενήσει 34 καλεσμένους.

Εκτός από τα κλασικές παροχές που προσφέρει, η Savarona εντυπωσιάζει με το μικρό θέατρο που διαθέτει. Η ταχύτητά της φτάνει τους 18 κόμβους και τους θερινούς μήνες πλέει στη δυτική Μεσόγειο.

Aρ. 6 : Rising Sun

Ο ανατέλλων ήλιος ή Rising Sun ανήκει στον ιδιοκτήτη της Oracle Larry Ellison και στον μεγιστάνα τον media David Geffen. Αντιλαμβάνεσαι ότι στόχος του Rising Sun ήταν να γίνει μακρύτερο από το χταπόδι, το Octopus του Paul Allen. Και το κατάφερε καθώς μετρήθηκε μόλις 138 μέτρα, 12 παραπάνω από τον αντίπαλό του. Ναυπηγήθηκε το 2004 και περιέχει, εκτός από τα… τετριμμένα, κελάρια για κρασί, αλλά και γήπεδο του basket.

Μπορεί να πιάσει 28 κόμβους και προσφέρει στιγμές πολυτελούς χαλάρωσης σε 12 καλεσμένους, μαζί με 45μελές πλήρωμα.

Aρ. 5 : Al Salamah

Με μήκος πάνω από 139 μέτρα, η θαλαμηγός του υπουργού Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Sultan bin Abdul Aziz, κάνει τη διαφορά και δικαιωματικά κατακτά την πέμπτη θέση σε αυτή την ιδιότυπη λίστα. Παρά το γεγονός ότι φυλάσσεται ως επτασφράγιστο μυστικό, οι φήμες λένε ότι διαθέτει πάνω από 80 δωμάτια και εσωτερική πισίνα με οροφή από γυαλί.

Ναυπηγήθηκε το 1999 και θεωρείται ένα κατασκευαστικό θαύμα. Πιάνει 22 κόμβους και μπορεί να φιλοξενήσει 40 παραθεριστές 96 μέλη πληρώματος.


Aρ. 4 : El Horriya

Το πρωθυπουργικό γιότ της Αιγύπτου, το El Horriya, αν και παλιό, παίρνει την τέταρτη θέση στη σχετική λίστα με τα 146 μέτρα μήκος που διαθέτει. Είναι από τα πιο παλιά, καθώς κατασκευάστηκε το 1865 και προοριζόταν για τον Βασιλιά της Αιγύπτου, τότε. Σήμερα, παραμένει στο λιμάνι της Αλεξάνδρειας και χρησιμοποιείται για εκπαίδευση του ναυτικού της χώρας.

Όπως είναι προφανές οι πολυτέλειες που διαθέτει παραπέμπουν σε έναν άλλο αιώνα και έχουν μουσειακό χαρακτήρα.
Μπορεί να πιάσει 16 κόμβους και το πλήρωμά του φτάνει τα 160 άτομα.

Aρ. 3 : Prince Abdulaziz

Πρόκειται για το μεγαλύτερο γιοτ που κατασκευάστηκε τον 20ο αιώνα (1984), αφού το μήκος του είναι 147 μέτρα. Ανήκει στην Βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας και ουσιαστικά δόθηκε στον ίδιο τον Βασιλιά Fahd της χώρας, ο οποίος το χρησιμοποιεί και για business, μαζί με την απόλαυση και το βάφτισε με το όνομα του αδερφού του Addullah.

Μπορεί να πιάσει 22 κόμβους και να φιλοξενήσει 64 καλεσμένους, ενώ έχει 65 μέλη πλήρωμα.

Aρ. 2 : Al Said

Όπως συμβαίνει για τα περισσότερα από τα γιοτ των βασιλικών οικογενειών, έτσι και για το Al Said, λίγα είναι γνωστά. Το έχουν ονομάσει λουλούδι του ήλιο (sunflower) και ανήκει στον Σουλτάνο του Ομάν από το 2008. Το μήκος του είναι 155 μέτρα και διαθέτει έξι διαφορετικά επίπεδα. Τα 154 μέλη του πληρώματός του μπορούν να εξυπηρετήσουν 70 καλεσμένους, αλλά και να υποδεχτούν ορχήστρα 50 ατόμων, αν κριθεί απαραίτητο.



Aρ. 1 : Dubai
Ένας συνδυασμός ατσαλιού και αλουμινίου είναι το εντυπωσιακό γιότ του Ντουμπάι. Τα 162 μέτρα του, του δίνουν πανηγυρικά την πρώτη θέση. Οι ντελικάτες γραμμές του, αποτέλεσμα του σχεδιαστικού ταλέντου του Andrew Winch κάνουν τη διαφορά.

Με επένδυση από χειροποίητα μωσαϊκά, γίνεται αντιληπτό ότι η πολυτέλεια περισσεύει στο Ντουμπάι γιοτ. Δάπεδα από γυαλί που αλλάζουν χρώμα, δωμάτια που η γυάλινη οροφή τους αφήνει το φως του φεγγαριού να μπαίνει άφοβα, είναι μερικές μόνο από τις ανέσεις που έχει επιλέξει να προσφέρει η αυτού μεγαλειότητα, Mohammed Rashid al-Maktoum, στους εκλεκτούς καλεσμένους του. 7 διαφορετικά επίπεδα, με διάσπαρτες πισίνες και τζακούζι, θα αφήσουν απόλυτα ικανοποιημένους τους 115 ανθρώπους, που μπορεί να φιλοξενήσει το Ντουμπάι γιότ, μαζί με το πλήρωμα, φυσικά.
Μπορεί, βεβαίως, να μεταφέρει μαζί του ένα 9μετρο ελικόπτερο, καθώς και τουλάχιστον δύο μικρότερα 10μετρα σκάφη. Το Ντουμπάι γιότ, ζυγίζει 9.150 τόνους και η ταχύτητά του φτάνει τους 29 κόμβους.

http://www.menslounge.gr/home/index.html

Εκδίδονται τα πρώτα 200 φύλλα πορείας στη Θεσσαλονίκη

«Ας μας βρουν πρώτα», τονίζουν οι μεταφορείς, οι οποίοι εξακολουθούν να τηρούν στάση αδιαλλαξίας
Λίγο μετά τις 9 το πρωί έφθασε στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης το φύλλο επιστράτευσης, σημειώνοντας καθυστέρηση, καθώς έπρεπε πρώτα να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, κάτι που έγινε αργά χθες το βράδυ.


του Αλέξανδρου Μητάκη

mitakis@voria.gr

Ήδη η αρμόδια υπηρεσία της Νομαρχίας έχει αρχίσει να εκδίδει τα πρώτα 200 ονομαστικά φύλλα πορείας, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στα βυτιοφόρα, που αποτελούν το 20% των συνολικών αδειών στον νομό, τα οποία θα είναι έτοιμα μέχρι τις 12 το μεσημέρι, δηλώνει στη Voria.gr, ο συντονιστής της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Τσαμασλής. Το επόμενο στάδιο, σύμφωνα με τον κ. Τσαμασλή, είναι η υπογραφή των φύλλων από τον νομάρχη και η κατάθεσή τους στην αστυνομία, η οποία είναι υποχρεωμένη να τα επιδώσει στους ιδιοκτήτες φορτηγών.
«Φοβάμαι πως οι ιδιοκτήτες θα παραμείνουν ανυποχώρητοι και δεν θα εμφανιστούν για να παραλάβουν τα φύλλα πορείας», υπογραμμίζει ο αντινομάρχης, εκφράζοντας ωστόσο την εκτίμησή του ότι ίσως βρεθεί λύση μετά τη συνάντηση των απεργών με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών.
Ανυποχώρητοι οι μεταφορείς
Σκληρή στάση εξακολουθούν να τηρούν και σήμερα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, αρνούμενοι να αποδεχθούν την πολιτική επιστράτευση που επέβαλε χθες ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, ενώ δηλώνουν πως θα συνεχίσουν την απεργία τους.
«Η πολιτική επιστράτευση δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί», τονίζει στη Voria.gr ο πρόεδρος του σωματείου Ιδιοκτητών Φορτηγών Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Ηλιάδης, ενώ αφήνει να εννοηθεί πως οι απεργοί δεν θα συμμορφωθούν στην πολιτική επιστράτευση. «Ας βρούνε πρώτα τους ιδιοκτήτες. Ας επιβεβαιώσουν ότι τα οχήματα δεν βρίσκονται στα συνεργεία, ή ότι οι ιδιοκτήτες δεν είναι σε άδεια», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, οι απεργοί επισημαίνουν πως θα συνεχίσουν την απεργία τους εάν ναυαγήσει και η σημερινή συνάντηση με το υπουργείο Μεταφορών. «Δεν υπάρχει καμία πρόθεση για λήξη της απεργίας, η οποία θα συνεχιστεί μέχρι το υπουργείο να δώσει επιτέλους την πραγματική λύση στο πρόβλημα», δηλώνει στη Voria.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος, Απόστολος Κενανίδης.
Να σημειωθεί πως όσοι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δεν συμμορφωθούν με την απόφαση του πρωθυπουργού και αρνηθούν να παραλάβουν τα φύλλα πορείας θα υποστούν κυρώσεις, οι οποίες ξεκινάνε από αφαίρεση αδείας, ενώ προβλέπονται και ποινικές κυρώσεις σε βαθμό κακουργήματος και οι απεργοί θα οδηγηθούν ακόμη και σε φυλάκιση.

© VORIA.GR

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΄΄ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ΄΄

Reunion προετοιμάζουν οι Cars

Μία φωτογραφία και ένα σχόλιο στο Facebook ήταν ικανό να ενεργοποιήσει τους εκατομμύρια οπαδούς των Cars οι οποίοι ήδη ονειρεύονται το reunion της αμερικάνικης μπάντας. Πιο συγκεκριμένα, την περασμένη Δευτέρα, στην σελίδα των Carsστο Facebook ανέβηκε μία πρόσφατη φωτογραφία τους σε studio της Βοστόνης και ένα σχόλιο που έλεγε: «Ενδιαφέρεται κανείς για reunion των Cars;». Όπως ήταν φυσικό η σελίδα τους γέμισα από μηνύματα οπαδών τους που ζητούσαν με αγωνία περισσότερες πληροφορίες. Αξίζει να σημειώσουμε πως στη φωτογραφία ήταν και τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη της μπάντας η οποία από το 1978 ως το 1987 κυκλοφόρησε μερικά από τα σημαντικότερα album του αμερικάνικου New Wave. Στη ζωή ωστόσο δεν βρίσκεται ο μπασίστας τους και ενίοτε τραγουδιστής τους, Benjamin Orr ο οποίος το 2000 και σε ηλικία μόλις 53 ετών, πέθανε από καρκίνο του Πάγκρεας. Μάλιστα το all time classic τραγούδι τους, Drive έχει την δική του φωνή.
cosmo.gr

Η ώρα του ΠΑΟΚ

Κόντρα στον Άγιαξ (21.45) με 4.000 φιλάθλους στο πλευρό του και θέα τους ομίλους του Τσάμπιονς λιγκ.



Του Γιώργου Κουβεντίδη

Η ώρα έφτασε! Ο ΠΑΟΚ δρέπει σήμερα τους καρπούς μιας προσπάθειας τριών χρόνων, μιας περιόδου κατά την οποία ξεκίνησε από το μηδέν και οδηγήθηκε στο σημείο να παίζει σήμερα με τον Άγιαξ. Όχι φιλικό παιχνίδι, αλλά παιχνίδι προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, στη φημισμένη και επιβλητική Αρένα του Άμστερνταμ, ένα από τα γήπεδα που αφήνουν τον επισκέπτη με ανοιχτό το στόμα! Ο ΠΑΟΚ βέβαια δεν πάει σήμερα στην Αρένα ούτε για να θαυμάσει το γήπεδο (αυτό το έκανε χθες!), ούτε για να νιώσει δέος απέναντι στον Άγιαξ! Ο Δικέφαλος, σήμερα το βράδυ στις 9.45, παρά τα προβλήματά του, θέλει να διεκδικήσει τις ελπίδες του και να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για ένα σκορ που θα τον κρατήσει ζωντανό στην πρόκριση. Ο Δερμιτζάκης έριξε μεγάλο βάρος στην ψυχολογία τις τελευταίες μέρες, γνωρίζοντας πως αυτό είναι ίσως το μοναδικό που μπορεί να αλλάξει μέσα στα λίγα 24ωρα, στα οποία καθοδηγεί τον ΠΑΟΚ. Ο 41χρονος προπονητής άφησε στη Θεσσαλονίκη τον τραυματία Μουσλίμοβιτς, αλλά έχει ήδη σκεφτεί τη συνταγή που μπορεί να κάνει το θαύμα για τον ΠΑΟΚ. Το βέβαιο είναι ότι σήμερα ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στο 4-2-3-1, αυτό που τον οδήγησε εδώ που βρίσκεται σήμερα. Κάτω από τα δοκάρια θα παίξει ο Χαλκιάς, η τετράδα της άμυνας λογικά θα είναι Μπουσαϊντί, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, αλλά κανείς δεν θα εκπλαγεί αν τελικά επιστρατευτεί ο Κοντρέρας, ακόμη και για το δεξιό άκρο της άμυνας. Στο κέντρο, η τριάδα που δεν χαλάει: Γκαρσία και Βιτόλο κόφτες, με τον Ίβιτς μπροστά τους. Ο Σέρβος μπορεί να μην είναι στο 100%, αλλά είναι... Ίβιτς, αυτός δηλαδή που μπορεί να κάνει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ και να αξιοποιήσει τους γρήγορους Βιεϊρίνια και Σαλπιγγίδη μπροστά. Ο Πορτογάλος θα ξεκινήσει δεξιά, αριστερά ο Σορλάν και ο Σαλπιγγίδης σε ρόλο σέντερ φορ, προσπαθώντας να χτυπήσει στο αδύναμο σημείο του Άγιαξ. Βερτόγκεν και Αλντερβάιρελντ, όταν η μπάλα παίζεται χαμηλά, συχνά τρακάρουν μεταξύ τους. Ο ΠΑΟΚ ξέρει ότι σήμερα μπορεί να κάνει το θαύμα στην Αρένα, από την άλλη όμως ο Άγιαξ είναι αυτός που έχει το μαχαίρι στο λαιμό. Οι Ολλανδοί καταστρέφονται οικονομικά αν αποκλειστούν από το Τσάμπιονς Λιγκ, και γι’ αυτό ο Γιολ πήρε στην αποστολή όλα τα αστέρια του: τον Σουάρεζ, που έχει όλο κι όλο δύο προπονήσεις και αν γεννήσει η γυναίκα του μέχρι σήμερα το πρωί μπορεί να φύγει στη Βαρκελόνη, τους Φαν Ντερ Βιλ και Ντε Ζέουβ, που δεν έκαναν σχεδόν καθόλου διακοπές, τον Σουλεϊμάνι, που μέχρι χθες ήταν τραυματίας στη μέση. Ο Άγιαξ αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα με τους Στεκέλεμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Βερτόγκεν, Αλντερβάιρελντ, Ανίτα, Ντε Ζέουβ, Ίνοχ, Ντε Γιονκ, Σάρπογκ, Εμάνουελσον και Σουάρεζ. Διαιτητής του αγώνα είναι ο Γάλλος Σαπρόν (21.45, Novasports1).

Παύλος Δερμιτζάκης: Θα δώσουμε την ψυχή μας
Ο Παύλος Δερμιτζάκης έδωσε το στίγμα του ΠΑΟΚ ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης. ''Θα αντιμετωπίσουμε έναν αντίπαλο με πολύ καλά στοιχεία, που γνωρίζει να έχει και να εκμεταλλεύεται την κατοχή μπάλας για να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Έχει πλεονεκτήματα αλλά και μειονεκτήματα, τα οποία θα τα εκμεταλλευθούμε όσο μπορούμε. Είμαι λίγες ημέρες στην ομάδα, δουλέψαμε στην ψυχολογία αλλά και τεχνικά για τον αγώνα. Ο Άγιαξ είναι μεγάλη ομάδα αλλά και ο ΠΑΟΚ, παρότι δεν έχει να επιδείξει τα τελευταία χρόνια κάτι σημαντικό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μπορεί να διεκδικήσει κάτι μεγάλο. Το έλεγα όσα χρόνια είμαι προπονητής, πόσο μάλλον τώρα, ότι όποιος παίκτης φοράει αυτή τη φανέλα, θα δώσει το 100% όποτε του ζητηθεί. Δεν θα αλλάξουν πολλά από την περυσινή εικόνα του ΠΑΟΚ, όταν έχεις κάτι πετυχημένο δεν το αλλάζεις. Θα γίνει από την πλευρά μας ένα σφικτό παιχνίδι, θα κλείσουμε τους χώρους, θα κλέψουμε τη μπάλα και θα βγούμε με αντεπιθέσεις ίσως πετύχουμε κάτι καλό για να μεταφέρουμε το πλεονέκτημα στην έδρα μας. Αυτό που μετράει είναι η αγωνιστική πειθαρχία, η συγκέντρωση, το καθαρό μυαλό και το πάθος. Αυτά χρειάζονται σε παιχνίδια ιδιαίτερα όπως αυτό'' είπε ο τεχνικός του δικεφάλου, που σχολίασε και την εκατέρωθεν γνώση του αντιπάλου : ''Είναι λογικό να μας γνωρίζει ο αντίπαλος, τον γνωρίζουμε και εμείς, είναι κάτι φυσιολογικό όταν οι ομάδες είναι σε υψηλό επίπεδο. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος, να δει δυο καλές ομάδες, να δει καλό ποδόσφαιρο και εύχομαι εμείς να χαμογελάσουμε. Θα δώσουμε και την ψυχή μας για να κάνουμε αυτούς τους ανθρώπους, που ταλαιπωρήθηκαν να έρθουν μέχρι εδώ, να χαρούν με μια επιτυχία''.

Στα "ασπρόμαυρα" η "Αρένα" απο τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ
Μέχρι χθες το απόγευμα ο Άγιαξ είχε διαθέσει περίπου 20.000 εισιτήρια για το σημερινό παιχνίδι στο χωρητικότητας 52.000 θέσεων Άμστερνταμ Αρένα. Οι γηπεδούχοι δεν είναι ικανοποιημένοι με την προπώληση, ελπίζουν ωστόσο ότι το γήπεδό τους σήμερα θα είναι κατάμεστο. Στον ΠΑΟΚ δεν το ελπίζουν. Από χθες το πρωί άρχισε το κέντρο της πόλης να γεμίζει έλληνες φιλάθλους, καθώς έφτασαν πολλά τσάρτερ, ενώ σήμερα το κέντρο του Άμστερνταμ αναμένεται να θυμίζει... Ελλάδα, αφού αναμένεται ο κύριος όγκος των εκδρομέων, ειδικά από τη Γερμανία. Ο ΠΑΟΚ έχει στα χέρια του περίπου 2.800 εισιτήρια και το πρόβλημα είναι πως υπάρχουν πολλοί οπαδοί του που έχουν πάρει εισιτήρια από τον Άγιαξ σε άλλες θύρες του γηπέδου, σε σημείο μάλιστα που να εκτιμάται ότι τελικά οι ΠΑΟΚτσήδες θα είναι πάνω από 4.000 στο γήπεδο. Η αστυνομία κατέστησε σαφές ότι δεν θα επιτραπεί σε κανέναν φίλο του ΠΑΟΚ η είσοδος σε άλλη θύρα με διακριτικά της ομάδας του, και χθες οι παράγοντες του ΠΑΟΚ προσπαθούσαν να προσδιορίσουν τον αριθμό αυτών που έχουν εισιτήρια σε άλλες θύρες, ώστε να ζητήσουν στη σημερινή σύσκεψη, από τον Άγιαξ, να μπουν στο γήπεδο μαζί με τους υπόλοιπους. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν δεν γεμίσει το γήπεδο...

Μάρτιν Γιολ: Να τελειώνουμε από τώρα
Ιδιαίτερα ενημερωμένος για τη δυναμικότητα και το αγωνιστικό προφίλ του ΠΑΟΚ είναι ο Μάρτιν Γιολ. Ο τεχνικός του Άγιαξ με όσα είπε απέδειξε ότι παρακολουθεί αρκετό καιρό ό,τι γίνεται στον αντίπαλό του. “Ο ΠΑΟΚ είναι από τις πιο δυνατές ομάδες της Ελλάδας. Θέλουμε τη νίκη στην έδρα μας, με ένα καλό σκορ, για να τελειώσουμε από τώρα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλός στην έδρα του και δεν θέλουμε να έχουμε προβλήματα εκεί. Με τον προηγούμενο προπονητή του (σ.σ. τον Μπερέτα) προσπάθησε να παίξει 4-4-2. Τώρα όμως άλλαξε ο προπονητής κι αυτό θα παίξει τον ρόλο του. Με το νέο προπονητή περιμένω ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει μια παραλλαγή του 4-3-3, όπως έπαιζε την περασμένη σεζόν”. Ο Ολλανδός σκέφτεται να χρησιμοποιήσει στην ενδεκάδα τον Σουάρες, “αν όμως γεννήσει η γυναίκα του, είναι πιθανό να φύγει για τη Βαρκελόνη και να μην είναι στο παιχνίδι”. Όσο για τη συμμετοχή του Στεκέλεμπουργκ, απάντησε ο ίδιος ο τερματοφύλακας του Άγιαξ: “Για τον ΠΑΟΚ έμαθα από τον προπονητή μας ότι είναι καλή ομάδα. Εγώ είμαι έτοιμος να παίξω, μπορεί να ήμουν στο μουντιάλ αλλά πλέον νιώθω καλά. Ξέρω ότι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είναι πολύ σημαντικό. Και για εμάς και για τους οπαδούς μας. Γνωρίζω ότι υπάρχει προπώληση 18.500 εισιτηρίων, αυτό είναι πολύ απογοητευτικό. Δεν μπορώ όμως να κάνω κάτι γι’ αυτό”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Ανακαλύφθηκε κρυφό παιχνίδι στο Youtube!

Ένας χρήστης ανακάλυψε στο YouTube ένα κρυφό στοιχείο στη σελίδα που αποκαλύπτεται μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες κι εμφανίζει ένα κρυμμένο παιχνίδι.

Πρόκειται για το γνωστό σε όλους μας, φιδάκι, που κάνει βόλτες στην οθόνη τρώγοντας μπίλιες και μεγαλώνοντας σταδιακά ανάλογα με των αριθμό που έχει φάει ενώ όταν το κεφάλι έρθει σε επαφή με το σώμα, το παιχνίδι τελειώνει. Το παιχνίδι αυτό εμφανίζεται μόνο στον νέο player του YouTube και σε όλα σχεδόν τα videos του YouTube, που βρίσκονται στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας.
Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης, είναι να κρατήσει πατημένο το αριστερό βελάκι (left arrow key) στο πληκτρολόγιο του και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα το παιχνίδι εμφανίζεται.
Πάντως για την ώρα κανείς δεν ξέρει πόσο καιρό βρίσκεται ενσωματωμένο το παιχνίδι στο YouTube.

7NEWS.GR

Απεργοί ξεφούσκωσαν τα λάστιχα από βυτίο για να μην μεταφέρει βενζίνη




Τι κι αν ο εισαγγελέας διέταξε αυτόφωρες συλλήψεις των ιδιοκτητών βυτίων δημόσιας χρήσης όταν παρεμποδίζουν τα ιδιωτικής χρήσης βυτιά να φορτώσουν καύσιμα. Οι απεργοί βρίσκουν άλλους τρόπους να μπλοκάρουν τις μεταφορές. Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες...

ξεφούσκωσαν τα λάστιχα από βυτιοφόρο για να μην μπορέσει να κινηθεί και να εφοδιάσει με καύσιμα τα πρατήρια.

SELEO.GR

Αποκλεισμός του ΟΑΕΔ από απολυμένους της ΑΜΑΣΑ

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και εκπρόσωποι του σωματείου επισιτισμού και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ
Σε αποκλεισμό των γραφείων του ΟΑΕΔ στη Ν. Ιωνία προχώρησαν από τις 10.00 πμ απολυμένοι της επιχείρησης ΑΜΑΣΑ διεκδικώντας νόμιμα επιδόματα και την ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας. Μαζί τους κινητοποιούνται και εκπρόσωποι του σωματείου επισιτισμού, όπου ανήκει το εργατικό δυναμικό του εργοστασίου και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.


Οι απολυμένοι κατήγγειλαν για «γραφειοκρατική αγκύλωση» τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, που τους ζητούν τα ένσημα του 2010 για να πάρουν ταμείο ανεργίας, παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι εργαζόμενοι πριν απολυθούν βρίσκονταν για έντεκα μήνες σε επιδοτούμενη από την ίδια υπηρεσία του ΟΑΕΔ, επίσχεση εργασίας. Ταυτόχρονα επεσήμαναν ότι ενώ το ΙΚΑ εγγράφως εγγυάται με βεβαίωση, αντί ενσήμων για το χρόνο εργασίας τους, οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ ζητούν τα ίδια τα ένσημα για να τους εντάξουν στο ταμείο ανεργίας.«Τα ίδια τα ένσημα θα βγουν λόγω των διαδικασιών σε ενάμιση, δύο χρόνια, αφού η εταιρία πτώχευσε. Μπήκε ο σύνδικος, πήραμε απολύσεις, θα γίνει εκπλειστηριασμός και θα εισπραχθούν οι απαιτήσεις μας. Το ΙΚΑ μας δίνει βεβαίωση για να τη χρησιμοποιήσουμε τώρα, αλλά ο ΟΑΕΔ απαιτεί τα ίδια τα ένσημα ως απόδειξη εργασίας, τη στιγμή μάλιστα που μας είχε επιδοτήσει για την επίσχεση εργασίας μέσα στο 2010», δήλωσε ο γγ του σωματείου Επισιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Νικολαΐδης.Οι περίπου εκατό απολυμένοι υπέβαλαν αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση του επιδόματος αφερεγγυότητας, καθώς η εταιρία βρίσκεται στη διαδικασία της πτώχευσης, προκειμένου να πάρουν από τον ΟΑΕΔ τους τρεις μισθούς που προβλέπει ο νόμος σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
Παράλληλα, αναμένουν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τα κεντρικά του ΟΑΕΔ να λυθεί το τυπικό πρόβλημα με την αναγνώριση των ενσήμων τους για να προχωρήσει η διαδικασία ένταξής τους στο ταμείο ανεργίας, διαφορετικά προειδοποιούν ότι θα συνεχίσουν την κινητοποίηση.

© VORIA.GR

Το facebook φτάνει τα 500 εκατομμύρια

Το facebook έφτασε τον αριθμό των 500 εκατομμυρίων μελών που έχουν γραφτεί στην υπηρεσία. Τους πήρε λιγότερο από έξι μήνες να φτάσουν από τα 400 στα 500 εκατομμύρια.Το facebook για να γιορτάσει το γεγονός δημιούργησε μία εφαρμογή με το όνομα Facebook Stories που είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να επιτρέπει στον καθένα να γράψει την ιστορία του και να την μοιραστεί με τον καθένα που θέλει να τη διαβάσει. Οι ιστορίες είναι κατηγοριοποιημένες.“Ο στόχος μας στο facebook είναι να βοηθήσουμε τον κόσμο να είναι πιο ανοιχτός και συνδεδεμένος”, αναφέρει ο Mark Zuckerberg.
DIGITALNEWS

Ανοικτό το ενδεχόμενο επίταξης

Αν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δεν δεχθούν την πρόταση για μία επιπλέον άδεια, ώστε να «ισοσκελισθεί η ζημιά»

Λινα Γιανναρου, Σταθης Κουσουνης

Αποφασισμένη να προχωρήσει σε πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών και επίταξη φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης είναι η κυβέρνηση. Σε συνάντηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χάρη Τσιόκα με εκπροσώπους των απεργών που έχει προγραμματιστεί για σήμερα το πρωί, θα προταθεί στους ιδιοκτήτες φορτηγών η χορήγηση μιας επιπλέον άδειας. Αυτό εκτιμάται από το κυβερνητικό επιτελείο ότι θα ισοσκελίσει τη «ζημία» από το μηδενισμό της αξίας της άδειας. Αν η πρόταση αυτή δεν γίνει αποδεκτή, έχει δοθεί το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, για επιστράτευση των οδηγών και επίταξη των οχημάτων. Ηδη από χθες, η κυβέρνηση είχε έτοιμο το νομικό οπλοστάσιο για να προχωρήσει άμεσα στις επιτάξεις.Ηδη πάντως χθες είχαμε και την πρώτη εισαγγελική παρέμβαση για την απεργία. Στη Θεσσαλονίκη, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης κ. Ευ. Μαδεμλής έδωσε εντολή να σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος όσων παρεμποδίζουν τη διέλευση φορτηγών και βυτιοφόρων ιδιωτών, αλλά και βυτιοφόρων εταιρειών καυσίμων από και προς τα διυλιστήρια της Θεσσαλονίκης.Οι ιδιοκτήτες από την πλευρά τους δηλώνουν αμετακίνητοι. «Εάν το υπουργείο αποσύρει το άρθρο 14 για τη μεταβατική περίοδο μετά την απελευθέρωση του κλάδου, η οποία απαξιώνει τις άδειές μας, εμείς την άλλη στιγμή θα είμαστε στη δουλειά μας», λέει στην «Κ» ο γ. γ. του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών κ. Γ. Κολλιούσης. «Η αδικία είναι κατάφωρη ακόμα και στη φορολογία. Εμείς αν θέλουμε να πουλήσουμε θα το κάνουμε με 3% φόρο, ενώ οι καινούργιοι με 2%». Ο κ. Δ. Κολλιτσάκης, ιδιοκτήτης φορτηγού, λέει: «Να ανοίξει το επάγγελμα, αλλά με μελέτη, όχι έτσι. Εξάλλου, τι είδους κλειστό επάγγελμα ήταν όταν ο καθένας μπορούσε να ανοίξει μια μεταφορική εταιρεία στη Βουλγαρία και χωρίς φόρους, χωρίς τίποτα να παίρνει τις δικές μας δουλειές; Την άδεια εγώ την πήρα 30.000 ευρώ και την πλήρωσα με αίμα. Πώς έρχεται το κράτος και σου λέει ότι δεν αξίζει τίποτα;».Ωστόσο, την ίδια ώρα, σοβαρό πλήγμα καταγράφεται στον τουρισμό. Εχει υπολογιστεί ότι περίπου 100.000 τουρίστες στη Χαλκιδική δεινοπαθούν λόγω της έλλειψης καυσίμων, ενώ το πλήγμα στις εξαγωγές είναι τέτοιο που οι εκπρόσωποι των εξαγωγέων στην Βόρεια Ελλάδα μιλούν για «εθνικό σχέδιο αυτοκαταστροφής» σε μια περίοδο που είχε καταγραφεί αύξηση 2%. Βροχή πέφτουν τα τηλεφωνήματα και τα ηλεκτρονικά μηνύματα από τουριστικά πρακτορεία και μεμονωμένους πελάτες που ζητούν να ενημερωθούν για την κατάσταση στη χώρα, ιδιαίτερα όσοι έχουν κάνει κρατήσεις από το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, οι ζημίες για τον ελληνικό τουρισμό είναι ανυπολόγιστες, με την έλλειψη καυσίμων να οδηγεί ακόμα και σε ματαιώσεις πτήσεων (υπάρχει αδυναμία τροφοδοσίας σε μερικά αεροδρόμια). Τουρίστες από γειτονικές χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, ΠΓΔΜ) αποφεύγουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα με το αυτοκίνητό τους. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, ενώ σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι μικρές εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων που γεμίζουν με βενζίνη από τα βενζινάδικα.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ντόμινο από μπουκάλια μπύρας (Funny Video)

Έχουμε δει ντόμινο που αποτελούνται από εκατομμύρια κομμάτια, που σχηματίζουν απίστευτα σχέδια και που ακολουθούν τρελές διαδρομές, όμως μέχρι τώρα δεν είχαμε δει ντόμινο από μπουκάλια μπύρας… Απ’ότι φαίνεται ήρθε η ώρα, δείτε το παρακάτω εντυπωσιακό βιντεάκι!


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/search?updated-max=2010-07-25T14%3A00%3A00%2B03%3A00&max-results=15#ixzz0uuw9ccdw

Ετοιμάζεται σχέδιο επιστράτευσης για τα βυτιοφόρα...

Η κυβέρνηση έχει έτοιμο σχέδιο επιστράτευσης των βυτιοφόρων μετά τις 11 το πρωί και...

...είναι αποφασισμένη να βγάλει βυτιοφόρα του στρατού να μπουν στη διαδικασία του εφοδιασμού βενζίνης.
Ακραία λύση που όμως είναι έτοιμη για εφαρμογή...

Nonews

Τραγικές οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΔΗΜΗΤΡΑ ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε οχήματα και προσωπικό στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα πολλά ασθενοφόρα να παραμένουν καθηλωμένα και να τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή των ασθενών.
Οπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, το προσωπικό δεν επαρκεί και τα ασθενοφόρα που εξυπηρετούν τους πολίτες είναι λιγοστά, ενώ ένα όχημα μπορεί να χρειαστεί ακόμη και μία ώρα για να φτάσει στο σπίτι ενός ασθενή ή στον τόπο ενός ατυχήματος, αφού οι αποστάσεις είναι μεγάλες…
«Είμαστε στα όρια της απόγνωσης. Οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης είναι μεγάλες. Κι όλα αυτά, όταν γνωρίζουμε πως η ταχύτερη μεταφορά των ασθενών στο νοσοκομείο μπορεί να τους σώσει κυριολεκτικά τη ζωή», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ. Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ -2 Θεσσαλονίκης καταγγέλλει ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν τήρησε τη δέσμευσή της για ενίσχυση του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης και εξακολουθεί να αφήνει «ανοχύρωτη» τη Βόρεια Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή που οι ανάγκες είναι αυξημένες λόγω της τουριστικής κίνησης.
Με μαύρες σημαίες
Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να προχωρήσουν την ερχόμενη εβδομάδα σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας μήπως και «ξυπνήσει» επιτέλους το υπουργείο Υγείας. Από την επόμενη Δευτέρα, στις 2 Αυγούστου, η οδός Αγίου Δημητρίου, μπροστά στη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης, θα είναι η βάση των 17 ασθενοφόρων της πρωινής βάρδιας του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις ελλείψεις προσωπικού και την καθυστέρηση των μεταθέσεων για την ενίσχυση του πληρώματος των ασθενοφόρων.
«Το υπουργείο Υγείας είχε δεσμευτεί από τις αρχές του χρόνου ότι θα προχωρούσε στις μεταθέσεις 25 ατόμων για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης. Κι αυτή ήταν, δυστυχώς, μία ακόμη υπόσχεση που έμεινε στα χαρτιά», δηλώνει στον «Α» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-2 Θεσσαλονίκης, Αντώνης Αντωνόπουλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα ασθενοφόρα θα σταθμεύουν κάθε πρωί (από τις 7 έως τις 10) με μαύρες σημαίες και πανό μπροστά στη Γενική Γραμματεία και από εκεί θα επιτελούν το έργο τους».
Με την κινητοποίηση των εργαζομένων, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί όλη την ερχόμενη εβδομάδα, δε θα δημιουργηθούν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασθενών. «Θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε κανονικά στις κλήσεις που παίρνει το ΕΚΑΒ», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ.
Ελλείψεις σε διασώστες
Οπως αναφέρει ο κ. Αντωνόπουλος, αν και υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιούνται 24 ασθενοφόρα, λόγω των ελλείψεων σε διασώστες, τα πρωινά κυκλοφορούν στην πόλη μόλις 17 ασθενοφόρα, το απόγευμα 16 και το βράδυ 13! Τα ασθενοφόρα αυτά καλούνται μάλιστα να καλύψουν και τις ανάγκες των κέντρων υγείας του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς μόνο δύο από τα οκτώ κέντρα υγείας που υπάρχουν στο νομό διαθέτουν δικό τους ασθενοφόρο.
Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης τονίζουν ότι, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχει το κέντρο στη Βόρεια Ελλάδα, πρέπει να προσληφθούν τουλάχιστον 40-50 διασώστες. Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις από το 1985! Πριν από 25 χρόνια, οι διασώστες στη Θεσσαλονίκη ήταν 200 και σήμερα είναι 211, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων και προσθέτει ότι «αγκάθι» για το ΕΚΑΒ αποτελούν ακόμη οι ελλείψεις του ιατρικού προσωπικού, αλλά και του διοικητικού -αφού και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ είναι «αποδεκατισμένο».
ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ''

Μάνος Ξυδούς – Αφιέρωμα

Η αρχή
Ο Μάνος Ξυδούς γεννήθηκε στις 15 Μαίου 1953 στους Αγίους Αναργύρους. Σπούδασε οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ και συνέχισε τις σπουδές ειδικευόμενος στο μάρκετινγκ. Παράλληλα με το Πανεπιστήμιο, έχοντας μεγαλώσει με λατρεία για την μουσική, ασχολείται πάντα με ερασιτεχνικά συγκροτήματα ενώ εργάζεται και ως dj σε διάφορα μαγαζιά στην Πλάκα.
Απο την αρχή στην EMI μέχρι στο τέλος των Πυξ Λαξ.
Το 1974 δούλευε ως κλητήρας “το παιδί για τα θελήματα” όπως έλεγε και ο ίδιος, στις κτηριακές εγκαταστάσεις της ΕΜΙ Columbia στην Ριζούπολη
To 1976 Βρέθηκε στην Κρητη να κάνει τον πλασιέ επι δύο χρόνια, πάντα για λογαριασμό της EMI ώσπου ο Θοδωρής Σαράντης τον πήρε κοντά του ως έναν εκ των τριών βοηθών του “Είμασταν τρείς βοηθοί όρθιοι γύρω απο το γραφείο του Σαράντη, έτοιμοι για δράση, πάντα υπο τις οδηγίες του“.
το 1977 Ο Πάνος Κατσιμίχας πηγαίνει με τα τραγούδια απο τον μετέπειτα δίσκο του “Ζεστά ποτά” στην τότε Columbia. Η εταιρία επισήμως δεν ενδιαφέρεται. Μόνον ένας κατώτερος υπάλληλος , ονόματι … Μάνος Ξυδούς, του λέει : “Αμα ήτανε στο χέρι μου , θα τα ‘βγαζα δίσκο αύριο το πρωί!” Αυτή ήταν και η αρχή της γνωριμίας τους. – Τα ζεστά ποτά κυκλοφόρησαν τελικά το 1985 σε παραγωγή του Μανώλη Ρασούλη όπου οι Κατσιμίχα στο βιβλιαράκι του δίσκου αφιερώνουν το “Φάνη” στον Μάνο Ξυδούς-. Το 1979 υπογράφει την παραγωγή μαζί με τον Σαράντη του δίσκου του Παύλου Σιδηρόπουλου και της Σπυριδούλας, Φλού, που κυκλοφόρησε τέλη του 1978 με αρχές του 1979.                                                        
Ο ίδιος έλεγε για τον δίσκο αυτό: “Παραγωγή, ποια παραγωγή; Την ευθύνη του δίσκου την είχε ο Σαράντης και μια ημέρα λίγο πριν μπει η δουλειά στο στούντιο, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, που έτσι κι αλλιώς με συμπαθούσε, με ρώτησε αν φτιάχνω καλούς καφέδες. Αυτο ήταν. Έφτιαχνα τους καφέδες για τους μουσικούς κατα την διάρκεια της ηχογράφησης του δίσκου και ασχολήθηκα στην ουσία με τον συντονισμό της παραγωγής. Φρόντιζα να είναι οι μουσικοί στην ώρα τους στο στούντιο, σημείωνα τις ώρες, τέτοια πράγματα!”
Το 1980 Στηρίζει φανατικά το συγκρότημα Ο.Ρ.Α., που το αποτελούσαν δύο παλιοί φίλοι του από τους Αγίους Αναργύρους, ο Γιώργος Γκικοδήμας και ο Γιάννης Ευσταθίου. Με το συγκρότημα αυτό έκανε τη μεγάλη επιτυχία «Δυο κόσμους έχει η ψυχή μου, Δύση και Ανατολή», που τραγούδησε αρχικά η Κύπρια Εύη Καπάταη και στη συνέχεια η Χάρις Αλεξίου.
Το 1982 Υπογράφει την παραγωγή ενός πολύ σημαντικού δίσκου για την ελληνική ροκ σκηνή, το “Μουσικές Ταξιαρχίες” του Τζίμη Πανούση. Με τον Τζίμη Πανούση, συνεργάζεται και μετέπειτα στην επιμέλεια παραγωγής των δίσκων ΤαπαΝτα (1989) και Μουσικές Ταξιαρχίες και άλλες Αηδίες (1995)
Το 1984 ιδρύει το New Wave συγκρότημα Dreamer and the Full Moon με τους: Γιώργος Γκικοδήμος (φωνητικά), Γιάννης Ευσταθίου (φωνητικά, κιθάρα), Γιάννης Πιπινέλης (κιθάρα), Νίκος Πιπινέλης (μπάσο), Τόλης Σκαμαντζούρας (ντραμς), Σωτήρης Τσούκαλης (πιάνο, ακορντεόν). Με το τραγούδι τους Sandrina έκαναν επιτυχία ακόμα και στο εξωτερικό, ενώ ένα μυστήριο κάλυπτε το συγκρότημα γιατί παντα εμφανίζονταν όλοι με κουκούλες και δεν εμφάνισαν ποτέ τα πρόσωπά τους!
Το 1989 ο Φίλιππος Πλιάτσικας και ο Μπάμπης Στόκας πάνε στην EMI έπειτα απο παρότρυνση του Σεκόντος Μπουχάγερ για τον πρώτο δίσκο τους. Το πρωτογενές υλικό τους, πείθει την εταιρία και κάνουν εκεί τον πρώτο δίσκο τους “Τι άλλο να πεις πιο απλά” σαν Πυξ Λαξ, στον οποίο συμμετέχει ο Ξυδούς όχι σαν μέλος αλλά σαν εξωτερικός συνεργάτης με έξι τραγούδια του. Το 1993 ο Ξυδούς γίνεται μόνιμο μέλος και γράφει αρκετά απο τα κορυφαία τραγούδια τους.
Το 2008, ο Μάνος Ξυδούς σε μια συνέντευξή του δηλώνει, για το συγκρότημα Πυξ Λαξ:
“Η αλήθεια είναι οτι εμείς δεν βγήκαμε ποτέ να πούμε ότι γράφουμε τα αριστουργήματα, δεν είμαστε οι Κατσιμιχαίοι. Προσπαθούσαμε να τους μοιάσουμε με πολύ αργά βήματα. Κατηγορηθήκαμε ότι είμαστε απο τους καταστροφείς του τραγουδιού, λόγω της εμπορικότητας. Σιγά ρε παιδιά, εμείς δεν είχαμε την δύναμη να ψήσουμε την γκόμενα μας, είχαμε την δύναμη να καταστρέψουμε την μουσική του Χατζηδάκι, του Σαββόπουλου, του Σιδηρόπουλου, των Κατσιμίχα και τόσων άλλων; Απλά τραγούδια γράφαμε με ειλικρίνεια και πάθος γι’αυτό που κάναμε. Δεχτήκαμε όμως πολλές επιθέσεις. Και η μόνη λογική εξήγηση ήταν οι πωλήσεις που είχαμε.“
Εδώ στο κεφάλαιο των Πυξ Λαξ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ξυδούς με τον Πλιάτσικα είχαν παντρευτεί
δυο αδερφές, και ο Στόκας ήταν ο κουμπάρος τους. Γι’αυτό -και όχι μόνο- τον λόγο τα μέλη χαρακτήριζαν την σχέση τους οικογενειακή.
                                                                    
Προσωπική Δισκογραφία – Συμμετοχές
Έναν χρόνο μετά το τέλος των Πυξ Λαξ, το 2005 ο Μανος Ξυδούς κυκλοφορεί τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο “Κάναστα“. Στον δίσκο αυτό (ακολουθώντας το υφος των Πυξ Λαξ) οι παλιοί του φίλοι Νίκος Πιπινέλης και Γιάννης Ευσταθίου γράφουν την μουσική και τους στίχους των τραγουδιών.
Ο δεύτερος του δίσκος κυκλοφορεί το 2006, με τιτλο “Περιμένοντας το Νέκταρ“, όπου περιέχει εκτός απο τα καινούρια τραγούδια και έξι τραγούδια απο την εποχή των Πυξ Λαξ διασκευασμένα. Στον δίσκο αυτο συμμετέχουν ο Πάνος Κατσιμίχας, η Ελεάνα Ζεγκίνογλου (“μούσα” του Βασίλη Παπακωνσταντινου) και οι Βωξ.
Το 2007 μας παρουσιάζει το “Βράδιασε τα ξαναλέμε“ με την συμμετοχή πάλι του Πάνου Κατσιμίχα, ο οποίος ερμηνεύει το τραγούδι “Μια ζωή στο Ρίσκο” όπου το υπογράφουν ο Πλιάτσικας και ο Στόκας. Εκτός απο τον Πάνο Κατσιμίχα, συμμετέχουν οι Βώξ, η Μαριάννα Γερασιμίδου και Κώστας Παρίσης.
Ο τελευταίος δίσκος του Μάνου Ξυδούς έρχεται το 2008 με τίτλο “Τ’αστέρια θα’ναι πάντα μακριά“. Ερμηνευτικά συμμετέχουν: ο Χάρης Κατσιμίχας, ο Γιάννης Χαρούλης, ο Λεωνίδας Μπαλάφας και οι Sharp Ties.
Εκτός ομως απο την προσωπική δισκογραφία αξισημείωτη είναι η παρουσία του σε πάρα πολλούς σημαντικ0ύς δίσκους σαν συνθέτης /ερμηνευτής. Επιγραμματικά αναφέρω:

Να προσέχεις (1989) – Νίκος Νομικός
Άσε με να σε λέω θάλασσα (1994) – Νίκος Νομικός
Παραμύθι με λυπημένο τέλος (1995) – Μίλτος Πασχαλίδης
Του έρωτα και της φυγής (1998) – Δημήτρης Μητροπάνος
Άχρηστα ρολόγια (1999) – Domenica
Αλλάζει κάθε που βραδιάζει (1999) – Ελένη Τσαλιγοπούλου
Μην πετάς θα σε δουν (2000) – Όναρ
Τίποτα δεν κρύβεται κάτω απ’τον ήλιο (2000) – Σύννεφα με παντελόνια
Έντεκα (2000) – Λάκης Παπαδόπουλος
Η άσφαλτος που τρέχει (2001) – Γιώργος Νταλάρας
Προσέχω δυστυχώς (2002) – Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Σε αυτόν το δίσκο, το τραγούδι “προσέχω δυστυχώς” το οποίο είναι γραμμένο απο τον Ξυδούς και ερμηνευμένο απο τον Παπακωνσταντίνου, όπως είχε πει ο τελευταίος σε συνέντευξή του είναι εμπνευσμένο απο την κόρη του Ξυδούς, την Νέλλη. Όταν η Νέλλη ήταν στο στούντιο ηχογραφήσεων βαρέθηκε και θέλησε να φύγει, ο πατέρας της της ειπε να προσέχει και αυτή του απάντησε “προσέχω δυστυχώς”. Αμέσως μετά, ο πατέρας της το έκανε τραγούδι!

Λόγια της νύχτας (2002) – Βασίλης Καρράς
Ακουαρέλα (2003) – Ηλίας Μακρίδης
Στη θάλασσα των μυστικών (2005) – Βωξ & Γ.Κότσιρας
Χωρίς βαλίτσα και παλτό (2006) – Γιάννης Κούτρας
Χειμωνανθός (2006) – Γιάννης Χαρούλης
Μέχρι να πάρεις παγωτό σε βρίσκει ο χειμώνας (2007) – Πάνος Κατσιμίχας
Στη διαπασών (2008) – Δημήτρης Μητροπάνος
Οι Βωξ ερμηνεύουν Γιάννη Μακρόπουλο (2008) – Βωξ
Καλυνήχτα Barney (2009) – Κώστας Χρονόπουλος
Η μαφία των Αγίων (2009) – Μάνος Λυδάκης
Ο Ξυδούς επίσης έχει επιμεληθεί την παραγωγή εκατοντάδων ελληνικών δίσκων, τόσων που είναι αδύνατον να σημειωθούν όλοι! Ενδεικτικά αναφέρω πως συνεργάστηκε με τους: Λάκη με τα Ψηλά Ρεβέρ, Λευκή Συμφωνία, Tsopana Rave, Νίκο Πορτοκάλογλου, Γιάννη Γιοκαρίνη.

http://www.fridge.gr/mg/859/afierwma-ksidous/
http://www.youtube.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...