powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΔΙΑΔΟΣΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΩΝ

Δωρεάν φυτά ντοματιάς και πιπεριάς από ντόπιες παραδοσιακές ποικιλίες μοίρασαν ο Περιβαλλοντικός Ναυταθλητικός Όμιλος Καλάνδρας-ΠΝΟΚ με την συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Καλάνδρας και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, και την υποστήριξη του Δήμου Κασσάνδρας στο Δημοτικό Σχολείο Καλάνδρας συμμετέχοντας στο έτος βιοποικιλότητας.

Στους 300 περίπου συγκεντρωθέντες μοιράστηκαν 900 περίπου φυτά, από σπόρους που είχαν δοθεί δωρεάν από το ΠΕΛΙΤΙ ως ελάχιστη συμβολή στο έτος Βιοποικιλότητας. Τα μικρά φυτά προετοίμασαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλάνδρας, μαθαίνοντας τόσο την διαδικασία της προσφοράς στην κοινωνία όσο και την φροντίδα και προσοχή στις ντόπιες ποικιλίες.
Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν την εισήγηση του καθ Αθ. Τσαυτάρη για την ανάγκη προσαρμογής της αγροτικής παραγωγής τροφίμων, στην εξειδικευμένη ζήτηση συγκεκριμένων τροφίμων από καταναλωτές με ειδικές ανάγκες διατροφής. Το μέλλον της γεωργίας βρίσκεται στην παραγωγή ειδικών διατροφικών προϊόντων, τα οποία θα μπορούσαν να υποκαταστήσουν ως ένα μεγάλο ποσοστό το κόστος των φαρμάκων ειδικών αγωγών, και να προσφέρουν πρόσθετο εισόδημα στους παραγωγούς.
Ο πρόεδρος του ΠΝΟΚ κ. Γιάννης Νεστορής, μοιράζοντας τα φυτά των ντόπιων ποικιλιών, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση των κατοίκων της περιοχής, αλλά κυρίως για την συμμετοχή τους στην διάδοση των ντόπιων ποικιλιών. Σημειωτέον ότι οι ντόπιες ποικιλίες φυτών καθώς και οι αυτόχθονες φυλές ζώων παρουσιάζουν μεγαλύτερη αντοχή και προσαρμοστικότητα στις τοπικές συνθήκες και στο ξηροθερμικό κλίμα της Ελλάδος, ενώ δεν διαταράσσουν την τοπική χλωρίδα και πανίδα.
Για το περιβάλλον και την βιοποικιλότητα οργανώθηκε παράλληλη έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου. Επίσης παρουσιάσθηκαν οι δραστηριότητες του ΠΝΟΚ, ενώ το χορευτικό της γειτονικής Αθύτου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς. Την εκδήλωση ολοκλήρωσε η προσφορά παραδοσιακού «ρυζόγαλου»
http://www.halkidikinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...