powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κλείνουν και πάλι αεροδρόμια λόγω της ηφαιστειακής στάχτης

Κλείσιμο αεροδρομίων αναμένεται και στη νότια Γαλλία και Πορτογαλία
Το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία αναμένεται εντός της ημέρας να μετακινηθεί νοτίως και να επηρεάσει την Πορτογαλία και ίσως, στα ανατολικά, τη Βαρκελόνη και τη Μασσαλία, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία εναέριας κυκλοφορίας, Eurocontrol.

Στη βόρεια Πορτογαλία τα αεροδρόμια έκλεισαν ή αναμένεται να κλείσουν, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη βόρεια Ισπανία και τμήματα της νότιας Γαλλίας, αναφέρει η ανακοίνωση.
Σύμφωνα με την Eurocontrol, περίπου 25.000 πτήσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στην Ευρώπη, από 30.342 που πραγματοποιήθηκαν χθες.
Εξακόσιες εβδομήντα τρεις πτήσεις ματαιώθηκαν στην Ισπανία το πρωί, όπου 19 αεροδρόμια έχουν κλείσει στα βόρεια της χώρας, εκ των οποίων και εκείνο της Βαρκελόνης από τις 1330 GMT, εξαιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας, ανακοίνωσε η ισπανική αεροπορική αρχή Aena.
Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα κλείσουν εννέα αεροδρόμια μεταξύ των οποίων της Λα Κορούνια, Σαντατέρ, Βαγιαδολίδ, Σαλαμάγκα και Λεόν. Η απαγόρευση των πτήσεων αναμένεται να διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τις 18:00 τοπική ώρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...