powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Θεσσαλονίκη: Ενα καλοκαίρι γεμάτο συναυλίες

TΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΑΝΟΥ

Μπορεί η ροκ να σώσει τον κόσμο; Προφανώς όχι, αλλά ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω μας, καλοκαίρι χωρίς συναυλίες σε υπαίθρια θέατρα δε νοείται. Αρκετά μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό, όπως ο Ζαν Μισέλ Ζαρ, οι «Scοrpions», η Νταϊάνα Κραλ, οι «Jethro Tull» και οι «Placebo» ετοιμάζονται να καταφτάσουν το τετράμηνο που ακολουθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ πιστοί στο ραντεβού τους με το κοινό εμφανίζονται Ελληνες καλλιτέχνες, όπως ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας.
Την αυλαία της σεζόν ανοίγει στις 30 Μαΐου, στο Θέατρο Γης, ο Ζαν Μισέλ Ζαρ, ο διασημότερος μουσικός της ηλεκτρονικής ποπ. Ο συνθέτης, μουσικός και περφόρμερ Ζαν Μισέλ Ζαρ συνέδεσε πρώτος στα 80s τα συνθεσάιζερ και τα οπτικοακουστικά υπερθεάματα με τα μεγάλα πλήθη.
Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πρώτης παγκόσμιας περιοδείας του καλλιτέχνη με τίτλο «2010», φόρου τιμής στο φίλο του λογοτέχνη Αρθουρ Κλαρκ. Ο Ζαν Μισέλ Ζαρ θα παρουσιάσει έργα από όλη τη δισκογραφία του, σε ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα, το οποίο στηρίζεται στην πλέον πρόσφατη τεχνολογία σε ήχο, φώτα και ειδικά εφέ.
Ακολουθεί ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου που θα δώσει συναυλία στις 2 Ιουνίου, στο Θέατρο Δάσους. Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου ξεκινάει ένα νέο κύκλο συναυλιών (ή «ζωντανών μουσικών αναζητήσεων») αυτό το καλοκαίρι, έχοντας πάντα στο μυαλό του ότι η τέχνη δεν είναι απλή διασκέδαση, αλλά στοχασμός στην ανθρώπινη κατάσταση. Θα παρουσιάσει - σε ένα πρόγραμμα πάνω από δυόμισι ώρες - και πολλά τραγούδια από τον καινούργιο του δίσκο που κυκλοφορεί με τίτλο «Ο ελάχιστος εαυτός». Στο πρόγραμμα θα υπάρχουν και τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας του, καθώς και αγαπημένα κομμάτια της δημοτικής και λαϊκής παράδοσης (θα συνυπάρχουν στο σχήμα όργανα όπως η ηλεκτρική κιθάρα και το κλαρίνο).
Ο Κωστής Μαραβέγιας και οι «Maraveyas ilegal» δίνουν το «παρών» στη «Βαβυλωνία» του «Μύλου» στις 5 Ιουνίου. Ο Κωστής Μαραβέγιας δημιούργησε σε σύντομο χρονικό διάστημα το δικό του ρεύμα στο χάρτη της ελληνικής δισκογραφίας, έχοντας απήχηση σε ένα κοινό από όλες τις ηλικίες και με ευρύτερες μουσικές προτιμήσεις. Στο πρόγραμμά του παρουσιάζει τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, με ιδιαίτερη έμφαση στη νέα του δουλειά, «Welcome to Greece», όπως το «Ασε με να μπω» και το «Δυο Γυναίκες», αλλά δε θα λείψουν και παλιότερές του επιτυχίες, όπως το «Δε ζητάω πολλά» και το «Πού να βρω μια να σου μοιάζει». Το πρόγραμμα εμπλουτίζεται από κάποιες διασκευές-έκπληξη που παρουσιάζονται από την μπάντα, «Maraveyas ilegal», αλλά κι από κάποια από τα τραγούδια που ετοιμάζει για την καινούργια του δουλειά, τα οποία θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό.
Επιτυχίες όπως το «Rock You Like A Hurricane...» ετοιμάζονται να τραγουδήσουν οι ακαταπόνητοι «Scorpions», που θα δώσουν συναυλία στις 7 Ιουνίου, στο Γήπεδο του Μακεδονικού, στη Νέα Ευκαρπία. Επειτα από 45 χρόνια στα μουσικά δρώμενα, πάνω από 100 εκατομμύρια πωλήσεις δίσκων και αμέτρητες συναυλίες σ' όλο τον κόσμο, οι θρυλικοί «Σκορπιοί» της ροκ αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να σιωπήσουν. Αλλά όχι έτσι απλά. Το τελευταίο ελληνικό καλοκαίρι τους εντάσσεται στην παγκόσμια περιοδεία με την οποία κλείνει η πορεία τους. Μαζί τους στη σκηνή οι «Over The Rainbow», Γ. Γάκης & The Troublemakers και Cyanide.
Με σταθερούς φίλους, που τον ακολουθούν σε κάθε του εμφάνιση ο Σωκράτης Μάλαμας ετοιμάζεται να ανηφορίσει στις 16 Ιουνίου για το Θέατρο Γης, όπου θα ερμηνεύσει παλιές και καινούργιες επιτυχίες του.
Στις 20 Ιουνίου θα εμφανιστούν στο Θέατρο Γης οι «Gotan Project», πρωτοπόροι του ηλεκτρονικού tango, ιδιαίτερα δημοφιλείς στη χώρα μας.
Την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής θα γιορτάσει στις 21 Ιουνίου, στη Μονή Λαζαριστών, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης με τη σύμπραξη του Ουκρανού βιρτουόζου πιανίστα Vitalij Kuprij σε μια συναυλία για όλες τις ηλικίες.
Ιούλιος με Κατσιμίχα
Στις 2 Ιουλίου, στο Θέατρο Γης θα ανεβούν στη σκηνή οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας. Δέκα χρόνια μετά την τελευταία συναυλία τους το 2001, τα δύο αδέρφια επανασυνδέονται μουσικά και περιοδεύουν ξανά. Μετά τη μεγάλη επιτυχία των δύο πρώτων τους συναυλιών στο «Ι. Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη και στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο στην Αθήνα προετοιμάζονται ήδη αυτόν τον καιρό για το πρόγραμμα των καλοκαιρινών τους εμφανίσεων.
Ενα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης τζαζ, η τραγουδίστρια και πιανίστα Νταϊάνα Κραλ, έρχεται στις 3 Ιουλίου στο Θέατρο Γης. Θα τη συνοδεύει το κουαρτέτο της, που την ακολουθεί σε όλες τις εμφανίσεις της, εδώ και πολλά χρόνια. Σε ρυθμούς bossa nova, μέσα από βραζιλιάνικους ήχους και τρυφερές μπαλάντες η κυρία της τζαζ θα τραγουδήσει για την αγάπη, όπως δηλώνει με το τελευταίο της άλμπουμ «Quiet Nights» - ένα ερωτικό της γράμμα προς το σύντροφό της. Αλμπουμ όπως το «The look of love», «The girl in the other room», «From this moment on» κατέκτησαν την κορυφή του αμερικανικού Billboard και την καθιέρωσαν ως σταρ της τζαζ.
Στις 9 Ιουλίου σειρά έχουν στο Θέατρο Γης οι Αμερικανοί «ειδικοί» της τζαζ - λάουντζ μουσικής «Pίnk Martini».
Μία από τις σημαντικότερες rock μπάντες των τελευταίων 40 χρόνων, οι «Jethro Tull», επιστρέφει στην Ελλάδα για μια συναυλία, στις 20 Ιουλίου, στη Μονή Λαζαριστών. Ο Ιαν Αντερσον και η παρέα του επιστρέφουν στη χώρα μας τρία χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση για να ερμηνεύσουν κομμάτια όπως τα «Too Old to Rock n’ Roll: too young to die», «One brown mousse» και «Heavy horses».
Το δημοφιλές αγγλικό συγκρότημα «Placebo» ξαναέρχεται στη Θεσσαλονίκη. Οι φίλοι της alternative rock σκηνής θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το live τους στις 10 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Γης. Στη συναυλία οι «Placebo» θα παίξουν κομμάτια από τον τελευταίο τους δίσκο («Battle for the sun») ο οποίος κυκλοφόρησε το 2009, αλλά και παλιές επιτυχίες τους όπως το «Every you every me», το «Special k» και άλλα.
Την αυλαία του καλοκαιριού θα ρίξουν στις 18 Σεπτεμβρίου, στη Μονή Λαζαριστών, οι «Tindersticks». Ενα από τα πιο αυθεντικά και χαρακτηριστικά βρετανικά indie rock συγκροτήματα επιστρέφει στην Ελλάδα για να καλωσορίσει μαζί μας το φθινόπωρο.
Και στη Σάνη
Σημαντικά ονόματα της τζαζ που εκπροσωπούν την εταιρία ACT θα παρουσιάσει το Sani Festival στο πλαίσιο του προγράμματος «Jazz on the Hill» (16 - 18 Ιουλίου), στο λόφο της Σάνης Ανάμεσά τους οι: Nils Landgren Funk Unit, Youn Sun Nah, Viktoria Tolstoy, Mare Nostrum – Jan Lungren, Paolo Fresu και Richard Galliano.
Η δεύτερη θεματική ενότητα του Sani Festival, «Sounds of the World», (23-25 Ioυλίου) είναι αφιερωμένη στη νέα μουσική σκηνή της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Βραζιλίας. Σ' αυτό το πλαίσιο, το φεστιβάλ υποδέχεται την Ceu, τραγουδίστρια των Γκράμι και το πορτογαλικό γκρουπ «Deolinda», που τραγουδούν fados, όχι όμως στην κλασική τους μορφή: τα fados των «Deolinda» βρίσκουν το θετικό μέσα στα αρνητικά, έχουν χρώμα και διάθεση, αποτελούν ένα σπάνιο μουσικό μίγμα τζαζ, ποπ, σάμπα, χαβανέζικων ήχων αλλά και ρεμπέτικου.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...