powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ανοίγει ξανά ο «φάκελος» για την κατασκευή νέου αεροσταθμού στο «Μακεδονία»

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία, που θα εξασφαλίσουν την κατασκευή νέου Αεροσταθμού στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης αναζητεί η κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, στο περιθώριο συνάντησης με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βόρειας Ελλάδας (ΣΒΒΕ), ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, το υπουργείο εξετάζει όλες τις δυνατότητες να ενταχθεί το έργο σε κάποιο πρόγραμμα, καθώς, όπως διευκρίνισε, με τις παρούσες υποδομές του αεροσταθμού «Μακεδονία», η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού- ειδικά σε περιόδους αιχμής- είναι προβληματική.
Υπενθυμίζεται ότι για την κατασκευή του νέου αεροσταθμού είχε γίνει σχετική προμελέτη το 2003, ενώ μέρος του προϋπολογισμού του, των 800 εκατ. ευρώ, επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από το «Σπατόσημο» του Αεροδρομίου «Μακεδονία».
Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη, η ηγεσία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ, ακύρωσε το έργο το 2004, με την προοπτική να το εντάξει στο Δ' ΚΠΣ, κάτι που, όπως σημείωσε ο κ. Μαγκριώτης, «δεν έπραξε ποτέ».
Στη σύσκεψη ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ Νίκος Πέντζος παρουσίασε στον κ. Μαγκριώτη τις προτάσεις του Συνδέσμου πάνω σε ζητήματα έργων υποδομών για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Newsroom ΔΟΛ
http://www.seleo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...