powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τη χρήση πετρελαιοκίνητων ΙΧ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μελετά το ΥΠΕΚΑ

Την προοπτική επέκτασης της χρήσης πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εξετάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Η αρμόδια υπουργός, Τίνα Μπιρμπίλη με συνέντευξή της στα «Νέα» αναφέρει: «Ενδεχομένως τα νέα αυτοκίνητα diesel να είναι πιο φιλικά προς το περιβάλλον, πρέπει ωστόσο να εξασφαλίσουμε ότι και η ποιότητα του πετρελαίου είναι ανάλογη και βέβαια να βελτιώσουμε τις συνθήκες. Είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο πρόβλημα που το μελετάμε και θα δώσουμε την καλύτερη λύση για τους κατοίκους και το περιβάλλον της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης».
Αναφερόμενη στο θέμα των ημιυπαίθριων χώρων διευκρινίζει ότι όσοι πολίτες υπέβαλαν αίτηση για τακτοποίησή τους επί Σουφλιά θα πρέπει να υποβάλλουν και νέο αίτημα στο υπουργείο, ωστόσο δεν θα πληρώσουν εκ νέου το παράβολο των 250 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τα δώματα αποσαφηνίζει ότι δεν θα τακτοποιηθούν.
«Τα δώματα μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση μόνο εφόσον βρίσκονται μέσα στο μέγιστο ύψος που ορίζεται από την οικοδομική άδεια και μόνο εφόσον εμπεριέχονται στο ιδεατό στερεό που προβλέπεται για το κτίριο», αναφέρει η κ.Μπιρμπίλη.
Η υπουργός Περιβάλλοντος, επίσης, ανακοινώνει ότι το νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ είναι έτοιμο για να κατατεθεί άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή και τονίζει ότι «αυτό το νομοσχέδιο είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη της πράσινης καθαρής ενέργειας στη χώρα μας».

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...