powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Ανοίγουν τα Τέμπη για τους Αρειανούς!

Ανάσα και για τους επαγγελματίες
Τις πιέσεις των 25.000 οπαδών του Άρη που φτάνουν τις επόμενες ώρες στην Αθήνα για το ντέρμπι με το Παναθηναϊκό στον τελικό Κυπέλλου και τις γκρίνιες των επαγγελματιών της Θεσσαλίας, που βαρυγκομούν από τον πεντάμηνο αποκλεισμό, εισάκουσαν στην κυβέρνηση και ετοιμάζονται να ανοίξουν εκτός απροόπτου απόψε το βράδυ την κοιλάδα των Τεμπών.

Το αίτημα επεξεργάζονται εδώ και αρκετές μέρες στο υπουργείο Υποδομών και στην κοινοπραξία Αυτοκινητόδρομους Αιγαίου που κατασκευάζει το έργο και όλα συγκλίνουν στην άποψη ότι τα εμπόδια ξεπερνιούνται, με την προοπτική ο δρόμος να μένει ανοικτός και όλα τα επόμενα Σαββατοκύριακα, μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες στα προβληματικά σημεία της Κοιλάδας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο σχεδιασμός προβλέπει ο δρόμος να ξανακλείσει τη Δευτέρα το πρωί και να ανοίξει ξανά την επόμενη εβδομάδα που είναι και η γιορτή της Πρωτομαγιάς.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Έργων του υπουργείου κ. Σέργιο Λαμπρόπουλο, τα Τέμπη είχε μελετηθεί να ανοίξουν και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αλλά τελικά προτιμήθηκε ο δρόμος να μείνει κλειστός λόγω εκτεταμένων εργασιών ξεσκαρώματος (καθαρισμού βράχων).
Υποστηρίζει μάλιστα ότι θα άνοιγαν ανεξάρτητα από το ντέρμπι δεδομένου ότι καθημερινά από το δρόμο εξυπηρετούνται 20.000 οδηγοί και αυτό δίνει μεγάλη ανάσα και στους καταστηματάρχες της περιοχής.
Οι τελευταίοι έχουν πάρει εδώ και λίγες μέρες στα χέρια τους την μελέτη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου για την αποτίμηση των ζημιών και ετοιμάζουν προσφυγές εναντίον του δημοσίου και της κοινοπραξίας.
Η μελέτη υπολογίζει ότι οι απώλειες φτάνουν τα 100 εκ. ευρώ συγκρίνοντας το τζίρο των καταστημάτων στους νομούς Λάρισας και Πιερίας από τις 17 Δεκεμβρίου που σημειώθηκε η κατολίσθηση μέχρι σήμερα με τα περσινά μεγέθη.
Τα έργα στα Τέμπη υπολογίζεται ότι θα ολοκληρώνονταν μέχρι τα μέσα Μαϊου, εκτιμάται όμως ότι οι εργασίες θα παραταθούν λόγω ανοίγματος του δρόμου τα Σαββατοκύριακα.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...