powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΟΧΙ ΑΛΛΑ PLAY-ΩΧ......

ΑΠΟ:ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΧΟ



Εδω και χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο ψάχνει τρόπους ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό και πιο ελκυστικό....

Ένας τρόπος για να το καταφέρει αυτό ήταν και ο θεσμός των πλέι οφ τον οποίο έχει φέρει εδώ και 3 χρόνια. Ένας θεσμός που δεν έχει προσφέρει τίποτα και ακόμα ψάχνω τους λόγους για τους οποίους συνεχίζει να υπάρχει.

Άντε να καταλάβω πως θέλουμε να βελτιώσουμε το πρωτάθλημα μας και να δώσουμε ένα έξτρα κίνητρο στις ομάδες αλλά έτσι θα το καταφέρουμε????

Για να βελτιώσουμε το πρωτάθλημα μας κανονικά θα έπρεπε να κοιτάξουμε το τί γίνεται στα κορυφαία πρωταθλήματα και να προσπαθήσουμε να προσαρμοσούμε μερικά πράγματα από αυτά στα δικά μας δεδομένα.Δηλαδή να βρούμε τις διαφορές που έχουμε και να προσπαθήσουμε να <<μοιάσουμε>> στα μεγάλα ανταγωνιστικα πρωταθλήματα σε θέματα οργάνωσηςκαι όχι μόνο.

ΟΜΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?????

Κάνουμε αλχημείες φέρνοντας τα πλεί οφ, προσπαθώντας να μιμηθούμε πρωταθλήματα που αμφιβάλλω αν είναι καλύτερα απο το δικό μας!Είδατε πλέι οφ στην Αγγλία, στην Ισπανία ή την Ιταλία??????????????????????????????

ΟΧΙ!Μόνο στην Ελλάδα βλέπετε!!!




Και έρχομαι λοιπόν στου λόγους για τους οποίους θεώρω τα πλέι οφ ανούσια!

1. Κουράζουν τους παίκτες. Όλες οι ομάδες προετοιμάζονται το καλοκαίρι για 30 αγωνιστικές και δεν γίνεται να απαιτούμε από αυτές να αγώνιστουν και άλλες 6 αγωνιστικές οι οποίες όλες είναι ντέρμπι.Αν και οι 6 ακούγονται σε μερικούς ακούγονται λίγες , καταπονούν πολύ τους παίκτες και τους στέρουν μισό μήνα από τις διακοπές τους τουλάχιστον.Μισό μήνα τον οποίο θα ξεκουράζονταν και θα γέμιζαν μπαταρίες για τη προετοιμασία.Ας πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε καλύτερα...Η ομάδα που θα πάρει το 3ο εισητήριο για το ΟΥΕΦΑ θα κληθεί λόγω υποχρεώσεων να ξεκινήσει προετοιμασία 15 Ιουνίου.Έτσι δηλαδή π.χ αν ένας παίκτης της που συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής μας ομάδας ή άλλης εθνικής στο Μουντιάλ και θα κάνει και προετοιμασία για το μουντιάλ δεν θα κάνει διακοπές καθόλου?????Τι είναι ο παίκτης ρομπότ?????

2. Δεν αλλάζουν συνήθως την κατάταξη. Πέρα από τη 1η χρονιά που η ΑΕΚ είχε ξενερώσει που έχασε το πρωτάθλημα στα χαρτιά και στην ουσία δεν έπαιζε, τα πλέι οφ δεν είχαν σαν αποτέλεσμα κάποια δραματική αλλαγή στη κατάταξη.Ειδικά οι τελευταίες ομάδες των πλέι οφ ήταν αδιάφορες.Χαρακτηριστικά θυμίζω πόσο αδιάφορη ήταν η Λάριοσα πέρσυ που δεν έκανε ούτε μια νίκη.Δηλαδή καλύτερα να γίνονταν μπαράζ μεταξύ 2ου με 3ου για τη θέση του Champions League παρά να ταλαιπωρούν τζάμπα τον 40 και τον 50 που έτσι και αλλιώς θα πήγαιναν ΟΥΕΦΑ.

3. Οι τρόποι βαθμολόγησης είναι τραγικοί! Μιλώντας κυρίως για φέτος....Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ απήχαν από ΑΕΚ και Άρη 10 και πλέον βαθμούς και με μια πιθανή ήττα στην 1η αγωνιστική των πλέι οφ οι αντίπαλοι τους ή τους φτάνουν ή τους πλησιάζουν σε απόσταση αναπνοής στη σχετική βαθμολογία. Δηλαδη μέσα σε μία αναμέτρηση χάνονται οι κόποι μιας χρονιάς????Δεν πρέπει να γίνεται αυτο φίλοι μου... Βέβαια δεν συμφωνώ και με την παλία τακτική που ο 2ος ξεκινούσε στα πλεί οφ με 10 βαθμους κι ο 5ος με 2 !Γενικά σε σχέση με τα πλέο οφ συμφωνώ μόνο με την ιδέα κατάργησης τους οπότε δεν θα αναλύσω παραπάνω τους τρόπους βαθμολόγησης των ομάδων στα πλέι οφ.

4. Σε περίοδο κρίσης όσοι αγαπάνε το ποδόσφαιρο πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης Ένας οπαδός που αγαπά την ομάδα του για να τη δει ή θα έχει προμηθευτεί διαρκείας ή θα αγοράζει κάθε αγώνα εισητήριο.Τώρα όμως με τα πλέι οφ οι ομάδες για να βγάλουν παραπάνω λεφτά ακυρώνουν τα κανονικά διαρκείας και βγάζουν τα λεγόμενα μίνι διαρκείας.Δηλαδή κάτσε ρε κ.Αδαμίδη,Κόκκαλη,Αθανασιάδη και Ζαγοράκη στα στάζουμε που στα στάζουμε ένα χρόνο(ενώ λόγω κρίσης οι μισοί δεν έχουμε να φάμε) πόσο ακόμα θα μας ξεζουμίσεις για να καλύψεις εσύ τις υποχρεώσεις σου η τυχόν χρέη σου????????Γι αυτό βέβαια δεν φταίνε μόνο οι πρόεδροι αλλά φταίνε και οι φορείς της ΕΠΟ-Σούπερ Λίγκας που έφεραν τα πλέι οφ γιατί μην ξεχνάμε ότι από διεξαγωγή των αγώνων κάτι.......... παίρνουν και αυτοί...........


Έτσι λοιπόν λίγο πριν την έναρξη των πλέι οφ, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι για έναν από τους παραπάνω τέσσερις λόγους φίλαθλοι,προπονητές και παίκτες μετά το τέλος αυτής της <<φανταστικής>> διαδικασίας θα πουν: όχι άλλα PLAY-ΩΧ!!!

Ειλικρινά ελπίζω το χρόνου τα πλέι οφ να καταργηθούν και να είναι η τελευταία φορά που γράφω άρθρο σχετικό με αυτό το θεσμό!!!

Υ.Γ: Παίκτες και οι προπονητές που ίσως ευνοηθούν απο τη διαδικασία ίσως να μην το πουν... Ο φίλαθλος κόσμος όμως, νομίζω πως θα πει όχι άλλα play-ωχ ότι και να γίνει!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...