powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΤΟ "ΤΣΙΠΑΡΙΣΜΑ" ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΣΤΑ ΖΩΑ.ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ;

Δημοσίευση 08/07/2009
Η ηλεκτρονική σήμανση συνίσταται στην τοποθέτηση ειδικού τσιπ στο στομάχι των αιγοπροβάτων και αντικαθιστά την παραδοσιακή πρακτική της ενώτιας σήμανσης .Πρόκειται για μια πρωτοποριακή μέθοδο που δίνει τη δυνατότητα στον παραγωγό, με τη χρήση ενός σκάνερ, να λαμβάνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα ενός ζώου. Δημιουργείται μια βάση δεδομένων από την οποία θα αντλούνται πληροφορίες σχετικά με την πορεία του ζώου σε όλα της τα στάδια μέχρι και το σφαγείο.

Ο παραγωγός έχει την δυνατότητα ανά πάσα ώρα να ανιχνεύσει αν κάποιο από τα ζώα του ασθενεί και να το αποκόψει από το υπόλοιπο κοπάδι προκειμένου να αποφύγει μετάδοση της ασθένειας.Ταυτόχρονα είναι σε θέση να ελέγξει τη διαδικασία αναπαραγωγής των ζώων καθώς και την παραγωγή γάλακτος γεγονός που συμβάλλει καθοριστικά στην εξασφάλιση ομαλής ροής των προϊόντων στην αγορά .Επισημαίνεται δε ότι από το 2011 και μετά θα είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση των ζώων σύμφωνα με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης .»
Mετά από όλα αυτά υπάρχει κανείς που αμφιβάλλει ότι κάποιο ανάλογο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί και για τους ανθρώπους;Στην αρχή μάς δίνουν RFID με τα διαβατήρια ώστε να μη πολυαντιδράσουμε.Κατόπιν μάς αποδίδουν έναν μοναδικό αριθμό που θα μάς συνοδεύει από την γέννηση μέχρι τον θάνατο μας (ΑΜΚΑ) .Στη συνέχεια ,κατά δήλωση των υπευθύνων, θα συνδυαστεί ο ΑΜΚΑ με το RFID σε μία και μόνη έξυπνη κάρτα.Και στο τέλος αυτή η έξυπνη κάρτα θα μετατραπεί σε νανοτσίπ ή ηλεκτρονικό τατουάζ και θα μπεί σε κάποιο σημείο του σώματος μας ,όπως γίνεται ήδη σε κάθε είδος ζώου, από πουλιά μέχρι ελέφαντες.
Yπενθυμίζουμε ότι τελικός στόχος και σκοπός τών σχεδιαστών τού ΑΜΚΑ είναι, αυτή η πλαστική κάρτα, να μετατραπεί σε έξυπνη κάρτα που θα περιέχει τα πάντα γυρω από τον εργασιακο και ασφαλιστικό βίο του πολίτη: σε ποιες δουλειές δούλεψε και ποιες χρονικές περιόδους, σε ποια ασφαλιστικά ταμεία ασφαλίστηκε και πότε,πού,πότε,πόσο και για ποιό λόγο νοσηλεύτηκε, ποιους γιατρούς επισκέφτηκε και τις διαγνώσεις τους,τι εξετάσεις έκανε και τα αποτελέσματα τους, τι φάρμακα πήρε κ.ο.κ

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ WORDPRESS

Και η συνέχεια........

Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Μωρά με barcode σε νοσοκομείο της Βρετανίας. 'Τσιπάρισμα' σε όλα τα νεογέννητα στις ΗΠΑ
Βραχιολάκια με barcode, αντί του ονόματος των γονέων, αποφάσισαν να φορούν σε όλα τα νεογέννητα στο Νοσοκομείο Kettering General Hospital στη Βρετανία.

«Τα γράμματα είναι αρκετές φορές δυσανάγνωστα και συχνά συμβαίνουν σφάλματα», εξηγούν οι υπεύθυνοι.
Έτσι, εκτυπώνουν τρία ίδια barcode, όπου το ένα προορίζεται για μία κορδέλα που τοποθετείται στο βραχίονα του παιδιού, το άλλο για τα φιαλίδια με τις εξετάσεις αίματος και το τρίτο και για το βιβλιάριο του παιδιού, που παραλαμβάνουν οι γονείς κατά την έξοδό τους από το μαιευτήριο.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Εθνικό Κέντρο Ασφάλειας Ασθενών της Βρετανίας, το ΕΣΥ αναμένεται να προωθήσει το barcode ως σύστημα ασφαλείας σε όλα τα μαιευτήρια της χώρας.

Μικροτσίπ στα νεογέννητα μωρά...
Στις ΗΠΑ ένας συναγερμός ‘Amber Alert’, ακυρώθηκε την τελευταία εβδομάδα, όταν εξαφανιστηκε ένα παιδί και βρέθηκε 'τυχαία' .

Το κογκρέσο κάνει έκκληση όλα τα νεογέννητα μωρά που γεννιούνται στα αμερικανικα νοσοκομεία να ‘τσιπαρονται’, αρχής γενομένης από 1 Ιούλη 2010.
Η απλή διαδικασία μπορεί να γίνεται στα νοσοκομεία από παιδιάτρους, οι οποίοι θα περνάνε όλα τα στοιχεία και τις πληροφορίες σχετικά με το νεογέννητο σε μια εθνική βάση δεδομένων που θα συνδέεται με το FBI, ώστε όλες οι αρχές επιβολής του νόμου να έχουν πρόσβαση σε αυτήν.
Όταν ένας αστυνομικός βρει ένα παιδί, θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει ένα σαρωτή για να γνωρίσει αμέσως εάν αυτό είναι το παιδί που έχει χαθεί.
Κεφάλαια για την παροχή στα νοσοκομεία του κατάλληλου εξοπλισμού, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούνται στις περισσότερες κτηνιατρικές υπηρεσίες, (όπου τσιπάρονται τα ζώα) καθώς και την παροχή σαρωτών στην αστυνομία, θα προέλθουν με το τελευταίο νομοσχέδιο του Προέδρου Obama.
Για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί πριν από την ημερομηνία αυτή, οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε τα παιδιά τους στα τοπικά νοσοκομεία τους.Το τσιπ εμφυτεύεται ακριβώς κάτω από το δέρμα με μια γρήγορη διαδικασία χωρίς να απαιτείται νοσηλεία.
Το τσιπ θα τοποθετηθείται κοντά στον ώμο για να γίνεται εύκολη η πρόσβαση από το σκάνερ, αλλά λόγω του πολύ μικρού μεγέθους του, δεν θα δημιουργείται διαρκής ουλή στο δέρμα του παιδιού.
Εσύ θα το πας το παιδί σου;

http://redskywarning.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...