powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

1ο Φεστιβάλ Καινοτομίας Θεσσαλονίκης 10-16 Μαϊου 2010

To «1ο Φεστιβάλ Καινοτομίας – Θεσσαλονίκη, πόλη του μέλλοντος» είναι μια συνεργασία του ΕΒΕΘ με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Α.Ε., η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 10 – 16 Μαΐου 2010.

Πρόκειται για μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την καθιέρωση ενός θεσμού που θα στηρίζει την επιχειρηματική κοινότητα στη Θεσσαλονίκη, τοποθετώντας την πόλη στον χάρτη των ευρωπαϊκών πόλεων που δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην καινοτομία και την ανάπτυξη.
Το Φεστιβάλ Καινοτομίας, μέσω της διοργάνωσης μίας κεντρικής και δύο συμπληρωματικών ενημερωτικών εκδηλώσεων, μίας μεγάλης έκθεσης που περιλαμβάνει και διαδραστικές εφαρμογές και πολλές πρωτοποριακές δράσεις, στοχεύει να αποτελέσει ερέθισμα ώστε να εμπλακούν περισσότεροι άνθρωποι σε θέματα της καινοτομίας, που αποτελεί αναγκαίο παράγοντα ανάπτυξης, ιδιαιτέρως σε συνθήκες οικονομικής κρίσης.
Η πρώτη διοργάνωση του Φεστιβάλ στηρίζεται στα διεθνή πρότυπα και φέρνει από το εξωτερικό καινοτομίες και επιτυχημένες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες για να προβληθούν στο ελληνικό κοινό.
Στόχος είναι να δοθεί το έναυσμα ώστε τις επόμενες χρονιές να αναδειχθούν και ελληνικές καινοτομίες. Ο θεσμός αυτός θα προβάλλει την καινοτομία καθ’όλη τη διάρκεια της χρονιάς, μέσω της δικτυακής πύλης http://www.innovationthessaloniki.gr/ και των συνεργασιών που θα δημιουργηθούν με ανάλογους διεθνείς φορείς.
Παράλληλα, τα βραβεία ΤΗESSALONIKI INNOVATION AWARDS που καθιερώνονται, θα τιμούν κάθε χρόνο πρωτοποριακές επιχειρηματικές δράσεις.
Το Φεστιβάλ αναπτύσσεται σε δύο βασικούς άξονες:
την ψηφιακή ανάπτυξη και την
πράσινη ανάπτυξη - ενεργειακή οικονομία.
Θα φιλοξενήσει τρεις εκδηλώσεις, μία έκθεση και διάφορες πρωτοποριακές ενέργειες.
Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου στο Βασιλικό Θέατρο, με θέμα τον καινούριο ψηφιακό κόσμο που δημιουργείται.
Θα φιλοξενήσει και θα βραβεύσει πρωτοπόρους Έλληνες και ξένους καλεσμένους, οι οποίοι έχουν διακριθεί επιχειρηματικά και καινοτομικά τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, όπως η κ. Έλενα Αμβροσιάδου, που κατάγεται και από την Θεσσαλονίκη, ο κ.Γεώργιος Σακελλάρης της Ameresco ο κ. Νικόλαος Χρηστάκης και ο κ. Νίκος Τομπάζης.
Προσκεκλημένοι ομιλητές θα μας μιλήσουν για τις προσπάθειες τους και τις επιτυχίες τους όπως ο κ. Κάρλο Ράττι του ΜΙΤ Senseable City Lab από τις Η.Π.Α. ο κ. Αντόνιο Καμάρα, πρωτοπόρος σε καινοτομίες νέων τεχνολογιών από την Πορτογαλία (σε Augmented Reality) και ο κ. Κάρλο Μπιόντο της GOOGLE, ο κ.Ρομπ Γουόρεν της Science Gallery και ο κ. Χόρχε Πέρεζ του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Design της Βαρκελώνης.
Η έκθεση, που θα λάβει χώρα στην Αποθήκη Δ στο Λιμάνι, θα προβάλλει νέα προϊόντα που αποτελούν επιτυχημένα παραδείγματα καινοτομίας, κάποια από τα οποία έχουν βραβευθεί από καταξιωμένους θεσμούς στην Ευρώπη, ενώ θα περιλαμβάνει τον διαδραστικό χώρο Idea Factory, όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να πειραματιστούν.
Παράλληλα, σε όλη την πόλη θα πραγματοποιηθούν πρωτότυπες ενέργειες:
το Πράσινο Σπίτι ,τα Innovation Café
Αναλυτικότερα, η έκθεση καινοτομικών αντικειμένων περιλαμβάνει βραβευμένα προϊόντα διεθνών φορέων, όπως η ηλιακή στάση λεωφορείου από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Design της Βαρκελώνης, διάφορες εφαρμογές του ΜΙΤ ,ιδιαίτερες κατασκευές από το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Δανίας , όπως και εγχώριες καινοτομίες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Την έκθεση συμπληρώνει μια μεγάλη συλλογή οικολογικών και ενεργειακά οικονομικών προϊόντων.

http://www.ipolistonkosmo.gr/index.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...