powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ:ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΤΕΔΚ


Τρεις δήμους στη Χαλκιδική μέσω του σχεδίου «Καλλικράτης» θα προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Χαλκιδικής στην Γενική Συνέλευση της Κυριακής.

Η απόφαση αυτή ελήφθη σήμερα μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχαν εκτός των μελών του Δ.Σ. και οι περισσότεροι δήμαρχοι του νομού εκφράζοντας τις απόψεις τους για τη διοικητική μεταρρύθμιση.
Μετά τη συζήτηση στο τραπέζι προς ψήφιση έφθασαν συνολικά πέντε προτάσεις. Η πρώτη πρόταση ήθελε έναν δήμο στη Χαλκιδική και την υποστήριξε ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ Δημήτρης Αγγελάκης. Η δεύτερη πρόταση ήθελε τρεις δήμους και υποστηρίχθηκε από τον δήμαρχο Ορμύλιας Ελ.Σταμούδη και τον Αστ.Στύλο από το δήμο Ζερβοχωρίων. Η τρίτη πρόταση υποστηρίχθηκε από τον Κ.Μπογδάνο και ήθελε τέσσερις δήμους στο Νομό, (Καλαμαριά, Κασσάνδρα, βόρεια Χαλκιδική και ο τέταρτος από Γαλαρινό μέχρι Τορώνη). Οι δήμαρχοι Πολυγύρου και Κασσάνδρας κ.κ.Θ.Καπλάνης και Αρ.Κανέλης υποστήριξαν την τέταρτη πρόταση για πέντε δήμους και τέλος οι δήμαρχοι Καλλικράτειας και Αρναίας κ.κ.Γ.Γεωργαλάς και Λ.Λαζάρου υποστήριξαν την πέμπτη πρόταση για την δημιουργία επτά δήμων στο νομό με το σκεπτικό να γίνουν οι νέοι δήμοι στα όρια των παλιών συμβουλίων περιοχής, αν και ο κ.Λαζάρου επιχειρηματολόγησε και υπέρ της πρότασης των τριών δήμων.
Μετά από αλλεπάλληλες ψηφοφορίες τέθηκαν σε τελική ψηφοφορία δύο προτάσεις, των τριών και των επτά δήμων. Η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ. –απόντος του κ.Ι.Κρικελίκου- ψήφισε την πρόταση των τριών δήμων. Συγκεκριμένα 4 μέλη ψήφισαν υπέρ των τριών δήμων, 2 μέλη ψήφισαν υπέρ των επτά δήμων και υπήρξαν και 2 λευκά.
Η ΤΕΔΚ την Κυριακή στη Γενική Συνέλευση θα κατέβει με αυτήν την πρόταση. Αυτό δε σημαίνει ότι θα ψηφιστεί κιόλας γιατί στη Γενική Συνέλευση θα κληθούν να ψηφίσουν τις όποιες προτάσεις τα 127 μέλη της.


http://www.halkidikinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...