powered by Agones.gr (Στοιχημα)
Powered By Blogger
English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Οι πέντε καλύτεροι προορισμοί για Πάσχα στην Ελλάδα.

Βουνό ή θάλασσα; Κοσμοπολίτικο ή μακρία από την φασαρία της καθημερινότητας; Όποια κι αν είναι η επιλογή σου για τις φετινές πασχαλινές διακοπές έχουμε κάτι να σου προτείνουμε.

Πάρος
Η Πάρος αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές και σίγουρα δεν θα σας απογοητεύσει το Πάσχα. Τα παραδοσιακά έθιμα του νησιού δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που σας ταξιδεύει σε άλλες εποχές. Στα ορεινά χωριά Μάρπησσα, Μάρμαρα, Πρόδρομο, Λεύκες και Άσπρο Χωριό, πραγματοποιείτε το έθιμο της αναπαράστασης των παθών κατά την περιφορά του Επιταφίου. Ο Επιτάφιος κάνει 15 στάσεις στην διαδρομή του, όπου αναπαριστώνται ζωντανές εικόνες των παθών με εντυπωσιακούς φωτισμούς, σε διαφορετικό κάθε φορά σημείο του βουνού. Το Μ. Σάββατο οι εορτασμοί κορυφώνονται, με την αναπαράσταση της Ανάστασης, όπου ο ουρανός του Αιγαίου φωτίζετε από χιλιάδες πυροτεχνήματα. Για την Κυριακή του Πάσχα, το γλέντι καλά κρατεί. Σούβλισμα αρνιών, τοπικές ορχήστρες που ξεσηκώνουν, και όλο το νησί γιορτάζει σαν μια μεγάλη παρέα. Σαν επισκέπτης του νησιού έχετε την τιμητική σας αυτή την μέρα. Το «Πάσχα της Αγάπης» αποκαλείτε από τους ντόπιους, οπού εδέσματα και κρασί προσφέρεται από τους παριανούς σε όλους τους επισκέπτες.
Info www.paros.gr
Διαμονή
Chroma Hotel
2284052690/1
ch@otenet.gr
Angels Villas
2284051858
info@angelsresort.gr
Χρυσαλλίς
2284024595
Μην χάσετε
Mια βόλτα στον βιότοπο με τις πεταλούδες στην τοποθεσία Ψυχοπιανά.
Μια επίσκεψη στο μισιβυθισμένο σήμερα βενετσιάνικο Κάστρο στο λιμάνι της Νάουσας.
Μια επίσκεψη στην διασημότερη εκκλησία του νησιού, την Εκατονταπυλιανή.
Τρίκαλα
Αν είστε φυσιολάτρης είναι ο καλύτερος προορισμός για σας. Το Πάσχα εδώ είναι μοναδικό με καθαρά βλάχικο χαρακτήρα. Το βράδυ της Μ. Παρασκευής συγκεντρώνονται όλοι οι επιτάφιοι στην πλατεία Αμερικανών, σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα. Για την Κυριακή του Πάσχα προτιμήστε μια εκδρομή στη φύση της νότιας Πίνδου και γλεντήστε το στα χωριά Καστανιά, Αμάραντος, Κρανιά και Ανθούσα με παραδοσιακά εδέσματα, αρνιά και πολύ…κλαρίνο.
Info www.trikalacity.gr
Διαμονή
Αρχοντικό Λούκας
2434091465
Hotel Gogos
2432077914
Αρχοντικό Μεσοχώρι
2432077125
Μην χάσετε
Mια βόλτα στα βόρεια της πόλης για να επισκεφτείτε το φρούριο.
Έναν περίπατο σε μια από τις παλιότερες γειτονιές, τα Μανάβικα.
Μια επίσκεψη στο Ασκληπιείο Τρίκκης.
Λεωνίδιο
Το Λεωνίδιο φιλοξενεί ένα από τα ωραιότερα πασχαλινά έθιμα που αξίζει έστω και μια φορά στη ζωή σας να παρακολουθήσετε. Το βράδυ της Μ. Παρασκευής οι πέντε επιτάφιοι της πόλης συναντιούνται στην πλατεία Ηρώου των Πεσόντων όπου οι εκκλησιαστικές χορωδίες δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στην βραδιά με τους ψαλμούς τους. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι η νύχτα της Ανάστασης, η νύχτα των αεροστάτων, όπως αποκαλείτε από τους ντόπιους. Με το πρώτο “Χριστός Ανέστη” εκατοντάδες αερόστατα πυροδοτούνται και απελευθερώνονται στον τσακώνικο ουρανό. Σχεδόν κάθε σπίτι στο Λεωνίδιο φτιάχνει το δικό του αερόστατο, για να προσφέρουν στους επισκέπτες ένα μοναδικό θέαμα ήχου και φωτός. Την Κυριακή του Πάσχα σ’ όλη την πόλη στήνονται υπαίθριες ψησταριές με σουβλιστά αρνιά και κοκορέτσια, η πόλη μεθάει με καλό κόκκινο κρασί και οι τσακώνικοι χοροί δίνουν και παίρνουν.
Info www.leonidio.gr
Διαμονή
Παραδοσιακός ξενώνας Αγρόκτημα
2757023244
info@agroktima.gr
Apelon Tiritas Villas
2757061052
Ξενοδοχείο Βυζαντινόν
2757051220
info@byzantinonhotel.gr
Μην χάσετε
Μια επίσκεψη στο μοναστήρι της Παναγιάς της Ελεώνας.
Έναν περίπατο στα γραφικά σοκάκια του χωριού Πούληθρα.
Μια επίσκεψη στον πύργο του Τσικαλιώτη.
Μύκονος
Όπως κάθε αργία και τριήμερο, έτσι και το Πάσχα το νησί των ανέμων ξεχειλίζει από κόσμο. Ατμόσφαιρα κοσμοπολίτικη και λιγότερο κατανυκτική σας περιμένει μιας και το lifestyle έχει την τιμητική του ακόμα και στον Επιτάφιο. Όποια εκκλησιά και να επιλέξετε για την περιφορά δεν έχει σημασία αφού όλοι οι Επιτάφιοι του νησιού συναντιούνται. Το Μ. Σάββατο επιλέξτε ένα εκκλησάκι της χώρας, εφοδιαστείτε με την animal print λαμπάδα σας, φορέστε τα καλά σας και κάντε…Ανάσταση! Σίγουρα μετά την εκκλησία θα επισκεφτείτε τα κλαμπάκια του νησιού, όποτε δεν μπαίνω στον κόπο να σας το προτείνω. Αν πάντως καταφέρετε να ξυπνήσετε την Κυριακή του Πάσχα και προλάβετε να φάτε λίγο αρνάκι, αξίζει να κατεβείτε μια βόλτα στην Χώρα για να παρακολουθήσετε το κάψιμο του Ιούδα.
Info www.mykonos.gr
Διαμονή
Andronikos hotel
2289024231
Saint John Hotel Villas & Spa
2289028752
info@saintjohn.gr
Golden star hotel
2289023883
Μην χάσετε
Μια επίσκεψη στα τρία μουσεία του νησιού.
Το ηλιοβασίλεμα στην Μικρή Βενετία.
Μια βόλτα στο Super Paradise για διασκέδαση.
Άγιο Όρος
Το Άγιο Όρος είναι ο μοναδικός προορισμός που απευθύνετε αποκλειστικά σε άντρες. Εναλλακτικός τρόπος εορτασμού του Πάσχα, μακριά από τη φασαρία της πόλης και την κοσμικότητά της, με βαθιά κατανυκτική ατμόσφαιρα. Εδώ θα βρεθείτε ξαφνικά σ’ έναν άλλο κόσμο, τον κόσμο των μοναχών, όπου ο τρόπος ζωής τους χαρακτηρίζετε από λιτότητα, ολονυκτίες, βυζαντινούς ύμνους και θλιμμένους ήχους από καμπάνες και τάλαντα. Την Μ. Πέμπτη θα έχετε την ευκαιρία να χαρείτε την ανοιξιάτικη φύση, μιας και οι μοναχοί βγαίνουν στους αγρούς για να μαζέψουν λουλούδια για τον στολισμό του Επιταφίου. Η Μ. Παρασκευή είναι ημέρα αργίας και σιωπής για τους αγιορείτες. Για την περιφορά του επιταφίου θα χρειαστεί να ξενυχτίσετε λιγάκι αφού δεν πρόκειται να τον δείτε να βγαίνει από την εκκλησία πριν τις 5 τα ξημερώματα του Μ. Σαββάτου. Για την Κυριακή του Πάσχα μην περιμένετε χορούς και πανηγύρια. Η Αγρυπνία της Αναστάσεως τελειώνει στις 6 το πρωί, οπού οι μονάχοι κάθονται να φάνε όχι την παραδοσιακή μαγειρίτσα, αλλά ψάρι σαλάτα και κόκκινα αυγά. Οι επόμενες μέρες είναι μέρες γιορτής για τους μοναχούς με λιτανείες σε διάφορα μοναστήρια.
Info www.agiooros.net
Διαμονή
Επικοινωνήστε με κάποιο από τα μοναστήρια της περιοχής για φιλοξενία μιας και δεν υπάρχουν καταλύματα στην περιοχή
Πηγή: MEN 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...